Samsung Galaxy S6 – problema majora cu memoria RAM

Samsung Galaxy S6 RAM

Samsung Galaxy S6, cel mai recent smartphone Samsung si unul dintre cele mai populare terminale Android ale momentului, pare sa aiba o problema serioasa a memoriei RAM, ea fiind recunoscuta inclusiv de catre coreenii de la Samsung. In Samsung Galaxy S6 se regasesc nu mai putin de 3 GB RAM si v-ati gandi ca ei ar fi de ajuns pentru produs, nu?

Ei bine raspunsul este NU! Se pare ca multi utilizatori se plang din cauza faptului ca RAM-ul Samsung Galaxy S6 este extrem de repede ocupat de catre aplicatiile folosite de utilizatori, unele dintre ele fiind inchise subit pentru a elibera memorie. Daca in mod normal aplicatiile inchise complet din background sunt sterge din memoria RAM pentru a face loc altora, in cazul Samsung Galaxy S6 nu se intampla acest lucru.

Micro-updates are in the process of being rolled out to correct issues relating to device performance and stability… Keep checking for these on your device via Settings > About device > Software update > Update now.

Cei de la Samsung au conceput un sistem prost de administrare a memoriei RAM din Samsung Galaxy S6, astfel ca aplicatiile inchise complet din background nu sunt sterse din RAM, iar aplicatii deschise recent sunt inchise de sistemul de operare. Neavand RAM pentru a le aloca in vederea functionarii, Android-ul reactioneaza ca atare, astfel ca utilizatorii raman cu o experienta de utilizare proasta cauzata de catre sistemul de operare.

Cei de la Samsung au admis existenta problemei si au anuntat ca diverse update-uri sunt lansate pentru a o rezolva, asa ca utilizatorilor li se recomanda sa acceseze meniul de OTA Update-uri ale sistemului de operare pentru a le instala. Dupa instalare, terminalele Samsung Galaxy S6 ar trebui sa functioneze normal, sau cel putin asta le spune Samsung utilizatorilor suparati din cauza unei probleme atat de banale.

14 COMENTARII

  1. E din cauza celor de la google 1 la mana. Android 5.0.2 fiind o versiune prematura. 2 la mana au inceput deja sa dea android 5.1 prin OTA. Deci problema e ca si rezolvata.

  2. Si George Buhnici zice la review ca din cei 3gb de rami ddr4 ufs2 cu niște aplicații deschise rămâi cu…522 mb!! Pe la minutul 16:30 începe distracția.

  3. “Cei de la Samsung au conceput un sistem prost de administrare a memomorii RAM”
    “astfel ca utilizatorii raman cu o experienta de utilizare proasta cauzata de catre sistemul de operare”.

    Daca Apple avea aceasta problema enunțurile de mai sus erau formulate ceva a de genul: au conceput un sistem nu tocmai bun; utilizatorii nu rămân cu o experiență grozava. Indiferent Cum se numeste situa, nu ar trebui sa fii echidistant în formulare? De ce atata ura? Sau de ce nu observam atâta agresivitate când Apple gafează?

  4. Eu am de S6 Edge… e adevarat ca doar de ieri. Se mista fantastic. Am prenta e peste aia de la iph 5s (am avut doua)… merge perfect. ecranul fengshui. pozele .. nekerman. aifone… sa se spele pe cap adioff si alti spalati pe creier. EuGeorge… cearta-te cu ei ma! musca-i tare! nu-i ierta si scrie carte o jumatate de pagina contra apple, ca e mult mai de kkt….. Oarba dupa aifon. eu sunt mai fericit cu samsung. bateria parca tine mai bine ca la iph 5s, dar nu fantastic. e totusi mult mai versatil androidul. si nu mai are crash-uri cum viseaza unii. sau blocari majore. si nici aifon nu e mare smecherie.zeci de buguri cu fiecare nou update (eu n-am avut cu 8.3, trebuie sa fi cinstit si sa recunosc, dar am citit pe aici si pe net). Dar acest s6 Edge… ma nene e foarte alunecos. si cred ca la prima scapare se face praf….. sticla alunecoasa graaavvvv. dar ecranul si camera fac toti banii. nu are lag la raspuns :DDDD

  5. Nu e o problema de la Samsung,e o problema de la Google de la Android Lollipop.
    Sunt mai multi care se plang de un consum mare al memoriei ram dupa update la Lollipop,si pe Note 4,consuma ft mult ram dupa update,dar nu se ajunge sa se inchida aplicatile din cauza lipsei memoriei
    Este sistemul conceput sa manance ram al unor aplicatii chiar daca nu sunt deschise a.i sa aibe un timp de raspuns ft scurt.

    Pe Note 4,aveam 2gb ram ocupati fara sa am nicio aplicatie deschisa,asa ca am deschis toate aplicatile din telefon,cele preinstalate,cele ale sistemului plus cele instalate de mine,plus 3 jocuri care cer resurse(Real Racing 3,Real Boxing,Godfire),intr-un total,undeva pe la 60 de aplicatii aveam pornite. Cu toate aceste aplicatii pornite memoria ram ocupata a crescut undeva pe la 2.3Gb ocupati si telefonul inca facea fata fara probleme. Dupa ce am inchis toate aplicatiile,memoria ram ocupata a scazut pe la 1.6gb si dupa si-a reluat treaba si a inceput sa creasca aproape de 2gb.

    Nu stiu daca este chiar o problema cu memoria ram pe S6,posibil sa fie,dar daca chiar e,se poate rezolva sigur cu un update si pana la urma,sistemul de operare Android asa este conceput,ca sa functioneze cum trebuie,trebuie sa manance memorie ram.

  6. @EuGeorge ,te contrazic…sistemul nu este conceput sa mănânce atâta ram ,problema este ca aplicațiile nu sunt oprite din memoria Ram fie el o aplicație obișnuită sau un joc ,in acest fel telefonul rămâne fara ram si refuza sa deschidă unele aplicații sau le oprește pe toate sau se restarteaza telefonul ,nu cred ce ai zis mai sus despre note 4 cu 60 aplicații deschise (fara supărare)..eu dețin un nexus 5 si este o problema destul de serioasa ,mai ales daca țin multe aplicații in el ,de ex:când dau restart la telefon am 1,4gb liberi ram ,daca deschid o pagina chrome ,un joc care mănâncă resurse(plant vs zombie 2),camera ,funcțiile de telefon ,si whatsapp..apoi le închid ,constat ca mai am 800mb liberi..daca intru si in alte aplicații va rămâne si mai putina ,chiar daca le închid..PS. Android 5.1 nu rezolva problema.

  7. Bravo baieti, ramanet cu octacorurile voastre si 3 gb rami pe cand noi avem jumate pe iphone si merge mai bine ca la voi. De aici rezulta cat de priceputi sunt cei ce concep terminalul samsung care la anul ajunge la 5 gb rami si va folosii 2 gb rami cand vei efectua un apel de 112 :))