Apple Watch – noi functii disponibile prin curele

Apple Watch port accesorii - iDevice.ro

Apple Watch a fost initial prezentat de catre compania Apple impreuna cu un port de diagnostic pe care angajatii Apple il foloseau pentru a prelua informatii despre utilizare din ceasuri si pentru a actualiza sistemul de operare. Acelasi port de diagnostic Apple Watch a fost vizibil in unitatile de test folosite in magazinele Apple sau cele trimise la diverse persoane pentru review, el regasindu-se in unitatile livrate catre clienti.

Din fericire acelasi port de diagnostic al Apple Watch pare sa fie pregatit pentru utilizare de catre diversi producatori de accesorii pentru a oferi noi functii pentru utilizatorii din lumea intreaga. Mai exact, o companie care anuntase o curea cu baterie externa pentru Apple Watch a anuntat ca va folosi acest port de diagnostic pentru a face incarcarea mai rapida fara a utiliza sistemul de incarcare prin inductie al ceasului.

 

Our engineers have been able to independently confirm that the 6 pin diagnostic port underneath the Apple Watch case can be used for charging. The Reserve Strap will take advantage of this using a simple, retractable connector instead of the previous inductive charging cradle design… By utilizing this port instead of wirelessly charging, we’ve been able to achieve a higher charge capacity and quicker, more efficient charging times while also improving durability and eliminating any interference with Apple Watch functionality including taptic feedback and heartrate sensors.

Compania din spatele Reserve Strap, denumirea accesoriului, sustine ca utilizarea portului de 6 pini permite incarcarea mult mai rapida a ceasului, insa pentru acest lucru nu au fost oferite detalii privind conectarea. Compania sustine ca va oferi o ustensila pentru a inlatura capacul care acopera in momentul de fata portul, iar cureaua conceputa de catre ei se va aseza perfect in cei 6 pini ai ceasului pentru a facilita incarcarea.

Reserve Strap Apple Watch - iDevice.ro

Desi ideea din spatele acestui noi accesoriu este grozava, din pacate nu se ofera foarte multe detalii cu privire la posibilitatile pe care producatorii de accesorii le au in ceea ce priveste oferirea de noi functii. In teorie, separat de incarcare aceste accesorii ar putea avea diverse componente noi care ar putea oferi functii complexe pentru utilizatori, insa ramane de vazut ce vom primi.