Angela Ahrendts – cea mai bine platita femeie manager in 2014

Angela Ahrendts plata - iDevice.ro

Angela Ahrendts este inca din cursul anului trecut vicepresedinte senior al Apple care conduce divizia de retail din cadrul companiei, adica divizia ce administreaza toate magazinele fizice si online ale celor din Cupertino. Angela Ahrendts este fostul CEO al retailerului de lux Burberry si conform unei publicatii americane, ea a fost cea mai bine platita femeie manager din SUA in cursul anului trecut.

In baza datelor culese de catre publicatie, Ahrendts ar fi primit de la compania Apple bani si actiuni in valoare de 105.5 milioane de dolari, insa doar o parte dintre aceste actiuni vor putea fi vandute anul viitor, restul in anii urmatori. Angela Ahrendts are 54 de ani si numirea sa in functia de vicepresedinte senior al Apple a reprezentat o premiera pentru cei din Cupertino, ea fiind prima femeie care ocupa o asemenea pozitie in cadrul Apple.

The former chief executive officer of London-based fashion retailer Burberry Group Plc was awarded $82.6 million in 2014, according to data compiled by Bloomberg. Ahrendts, 54, joined the world’s most-valuable company in May 2014 and became the first woman on its management team. Ahrendts’s pay included a sign-on bonus and a make-whole grant for awards left behind at Burberry. The pay package is currently valued at $105.5 million. Josh Rosenstock, a spokesman for Apple, wouldn’t comment on her compensation.

Avand in vedere ca Angela Ahrendts ocupa prima pozitie in topul femeilor manageri cu cele mai mari salarii/compensatii in 2014, pe locul al doilea o regasim pe Safra Catz, CFO-ul celor de la Oracle beneficiind de 71.2 milioane de dolari. In final pe locul al treilea o avem pe femeia CEO al Lockheed Martin Corp., ea avand remuneratii ce totalizeaza 36.7 milioane de dolari.

Concluzionand, femeile manageri din SUA au avut parte de un an foarte bun din aproape toate punctele de vedere.