iPhone 6 – carcasa care foloseste unde radio pentru incarcare

carcasa iPhone 6 incarcare unde radio

Daca sunteti fani ai carcaselor pentru iPhone care incarca bateriile, ei bine astazi am pentru voi una nou produsa in SUA, aceasta fiind conceputa in ideea de a permite incarcarea smartphone-urilor Apple folosind unde radio. Ea este produsa de catre co-fondatorul Nikola Labs, Dr. Rob, acesta sustinad ca 97% din energia consumata de catre un smartphone pentru a face transfer de date si apeluri folosind frecvente radio nu este recuperata in vreun fel sau altul.

Pentru a nu pierde definitiv aceasta energie, cei de la Nikola Labs au conceput o carcasa care poate capta undele radio din preajma iPhone-urilor pentru a le transforma in energie electrica menita sa incarce bateriile. Carcasa care costa 99 de dolari foloseste o tehnologie proprietara a Nikola Labs care nu are la baza vreun transmitator radio, insa care este capabila sa capteze orice fel de unde radio aflate in preajma noastra.

… some 97 percent of the energy a smartphone expends to forge data and voice connections using radio frequencies is lost to the ether. Rather than let it all go to waste, this Ohio-based startup claims to have cooked up a way to harness that power and redirect it using a a humble-looking, $99 iPhone case. The harvesting antenna and DC power-converting rectifier circuit that make up Nikola Labs’ secret sauce can only extend an iPhone’s battery life by about thirty percent… and it does so sloooooowly.

Antena care capteaza undele radio si convertorul special pot oferi o crestere cu doar 30% a autonomiei bateriei iPhone-urilor, iar procesul de incarcare se efectueaza extrem de lent, avand in vedere ca procedura de captare si convertire a energiei nu este simpla. Chiar si asa, desi nu vom vedea o incarcare rapida a bateriei in timpul utilizarii, macar vom avea parte de o autonomie prelungita in majoritatea conditiilor ed utilizare a iPhone-urilor.

Tehnologia din spatele acestei carcase a fost dezvoltata in cadrul departamentului de inginerie al universitatii Ohio, Nikola Labs avand licente exclusive pentru tehnologie in ideea de a o transforma intr-un produs real. Ideea din spatele produsului este interesanta si cu siguranta multa lume si-ar dori o carcasa de acest gen capabila sa extinda serios autonomia bateriei, insa ramane de vazut cand sau daca va mai ajunge ea pe piata.