Facebook foloseste HERE Maps pentru Messenger, Instagram si versiunea mobila

Facebook HERE Maps mobil Messenger Instagram - iDevice.ro

Facebook a inlocuit Google Maps si Bing cu HERE Maps in ceea ce priveste geolocalizarea utilizatorilor in versiunea mobila a website-ului, a aplicatiei Facebook Messenger si a aplicatiei Instagram dedicata platformei Android. Schimbarea vine fara niciun fel de avertisment prealabil oferit de catre compania americana si afecteaza sute de milioane de utilizatori din lumea intreaga care au intalnit-o, sau urmeaza sa o intalneasca in zilele urmatoare.

Facebook Messenger are 500 de milioane de utilizatori activi in lumea intreaga si nu se stie cate sute de milioane folosesc Instagram pentru Android sau versiunea mobila a Facebook, insa este clar ca HERE Maps va aparea pentru foarte multi oameni. Avand in vedere ca schimbarea nu afecteaza si aplicatia Facebook pentru terminale mobile, acolo veti vedea in continuare Google Maps sau bing pentru geolocalizarea facuta in diverse meniuri, deci deocamdata lucrurile nu se schimba aici.

We are testing Nokia HERE maps across Facebook to give us more control and flexibility in delivering a consistent maps experience. I can confirm that we’re testing HERE maps in Android versions of some of our standalone apps like Instagram and Messenger as well.We’re excited that our maps can be enjoyed by Facebook users.

HERE Maps este folosita de catre Facebook in versiunea mobila, Facebook Messenger si Instagram pentru Android in ideea de a ne ajuta sa identificam mai usor locatiile in care ne aflam, dar si pentru a aplica tag-uri locatiilor. HERE Maps are una dintre cele mai mari baze de date cu locatii si business-uri, iar cei de la Facebook doresc sa profite de ea pentru a imbunatati experienta de utilizare a propriei platforme.

Nokia incearca de cateva luni de zile sa vanda divizia care administreaza HERE Maps, insa pana acum a reusit doar sa incheie un contract cu Facebook in ceea ce priveste utilizarea sa, schimbarea fiind, teoretic, benefica pentru sutele de milioane de utilizatori ai Facebook. Deocamdata modificarile sunt in curs de propagare in intreaga lume, asa ca nimeni nu se plange de schimbare, insa exista sansa ca unii sa nu fie multumiti de ceea ce ofera HERE Maps.

Cei de la Facebook sustin ca implementarea HERE Maps va oferi utilizatorilor Facebook o experienta mai buna in folosirea serviciilor oferite de catre reteaua de socializare, insa sunt curios sa aflu ce parere aveti voi despre schimbare.