Apple Watch – ajutorul nesperat pentru persoanele cu deficiente de vedere si auz

Molly Watt Apple Watch deficienta vedere auzApple Watch a fost lansat de catre compania Apple ca un produs menit sa ajute utilizatorii din lumea intreaga sa isi monitorizeze mult mai eficient sesiunile de fitness, insa el are o multitudine de alte utilitati foarte importante. Astazi vorbim despre o tanara numita Molly Watt, ea fiind surda si aproape oarba, Apple Watch ajutand-o sa aiba un grad de confort sport, dar sa se si simta in siguranta in locatii in care in mod normal situatia ar fi fost complet diferita.

Ea descrie modalitatile prin care tine legatura cu prietenii ei atunci cand isi paraseste domiciliul si se plimba noaptea, ea putand comunica rapid cu acestia atunci cand este in pericol sau dezorientata. Mai mult decat atat, avand in vedere ca aplicatia Maps poate oferi directionare ghidata pentru navigatie folosind doar vibratii, Molly poate sa ajunga aproape oriunde doreste, chiar daca nu vede pe unde merge.

I am fortunate to have a few friends who also have the Apple Watch and together have devised ways of communicating in ‘Code’ when out, particularly when out at night and in dark situations when I am completely blind. I can get message to friend I’m uncomfortable or I need assistance or help of some kind

Molly descrie modalitatile prin care isi planifica iesirile cu ajutorul aplicatiei Maps pentru iPhone, aceasta trimitand datele despre rute catre aplicatia Maps din Apple Watch, ea fiind mai apoi ghidata usor oriunde are nevoie sa ajunga. Directiile catre fiecare destinatie sunt oferite prin vibratii facute pe incheietura, iar cu ajutorul cainelui sau tanara se fereste de pericole atunci cand trece strada sau trece prin zone cu constructii.

So far for me the most useful App on the Apple Watch is Maps – on my iPhone I can plan my journey from one destination to another, for me it will be on foot with Unis my guidedog. This is where Haptics really come into its own – I can be directed without hearing or sight, but by a series of taps via the watch onto my wrist

Apple acorda o importanta deosebita functiilor de accesibilitate care ajuta persoanele cu deficiente de vedere, auz sau vorbire si acest lucru a fost promovat cu fiecare versiune noua a iOS, ori a unui produs. Povestea descrisa de catre tanara demonstreaza inca o data cat de util poate fi un smartwatch si exista o sansa destul de mare ca Apple sa profite de povesti de acest gen pentru a crea prezentari dedicate WWDC 2015.