iPhone 6 atrage multi utilizatori Android in Europa

iPhone cota de piata europa - iDevice.roiPhone 6 a fost principalul motor de crestere pentru Apple in Europa, terminalul celor din Cupertino convingand un numar impresionant de posesori de terminale Android sa renunte la vechile dispozitive in favoarea unui produs Apple. 32.4% dintre noii clienti ai companiei Apple sunt fosti posesori de terminale Android, deci o treime din persoanele care au cumparat un iPhone nou in Europa au parasit platforma celor de la Google pentru produsul Apple.

Datele sunt aplicabile pentru Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Spania, cele mai importante 5 piete din Europa, iOS-ul inregistrand o crestere de 1.8% a cotei de piata, in timp ce Android-ul a inregistrat o scadere de 3.1% a aceleiasi cote. Mai exact, in momentul de fata iOS-ul are o cota de piata de 22.1% in Europa, deci aproape un sfert dintre europeni folosesc un smartphone Apple zi de zi.

“In the first quarter of 2015, the iPhone 6 and 6 Plus continued to attract consumers across Europe, including users who previously owned an Android smartphone,” reported Carolina Milanesi, chief of research at Kantar Worldpanel ComTech. “On average, across Europe’s big five countries during the first quarter, 32.4% of Apple’s new customers switched to iOS from Android.”

Separat de Europa, compania Apple a inregistrat o crestere serioasa in China, acolo cota sa de piata crescand de la 17.9% in Q1 2014 la 26.1% in Q1 2015, deci practic avem o crestere de aproape 50% pentru americani. Cuantificand aceste informatii, vorbim despre un sfert dintre vanzarile de smartphone-uri din orasele chinezesti, aceasta fiind o crestere de 10.1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In the U.S., Android reached a market share of 58.1% — a 0.2 percentage point gain over 1Q14.“ LG had a particularly good first quarter with its share growing to 10.8% from 7.4% a year ago, while Samsung was holding on to second place as it prepared for the launch of its new Galaxy S6 and S6 Edge in April,” Milanesi said.

Trecand acum la SUA, Android-ul a avut parte de o crestere modesta a cotei de piata, de 0.2%, detinand in continuare o cota impresionanta 58.1%, restul fiind atribuit in cea mai mare parte celor de la Apple. 18% dintre toate iPhone-urile vandute in SUA au fost iPhone 6 si iPhone 6 Plus, in timp ce 64% dintre americanii care din un iPhone au un iPhone 5 ori alt model mai nou, restul fiind reprezentat de vechile terminale.

Q1 2015 a fost un trimestru fiscal foarte bun pentru Apple si urmatoarele se anunta a fi pe masura.