Iata cat castiga Sony la vanzarea fiecarui iPhone 6

Sony este unul dintre principalii parteneri ai companiei Apple in ceea ce priveste dezvoltarea de iDevice-uri, iar multumita unei publicatii americane aflam pentru prima oara si ce suma de bani castiga el din vanzarea fiecarui iPhone. Conform celor de la Wall Street Journal, Sony castiga nu mai putin de 20 de dolari de fiecare data cand un iPhone este vandut, aceasta fiind suma pe care Apple o plateste pentru utilizarea camerelor japonezilor.

Conform americanilor, Sony ar fi lider de piata in segmentul vanzarilor de senzori de imagine pentru smartphone-uri si zilele trecute v-am spus ca ea a fost nevoita sa renunte la contracte cu unii producatori chinezi de smartphone-uri deoarece nu le putea satisface comenzile. Sony a terminat anul 2014 detinand 40% din piata producatorilor de senzori de imagine pentru smartphone-uri, OmniVision fiind plasata pe pozitia a doua cu 15.7%.

Sony Corp. lost the smartphone war but rings up a sale on every shipment of Apple Inc.’s new iPhone 6 or Samsung Electronics Co.’s Galaxy S6. The Japanese company is the world’s largest supplier of image sensors in digital cameras. To meet surging demand, Sony plans to invest $375 million in its image-sensor factories on top of nearly $900…

Samsung a ocupat doar pozitia a treia in acest top cu o cota de piata de 15.2%, iar nici macar cotele combinate ale companiilor de pe locurile 2 si trei nu o pot egala pe cea a Sony. Avand in vedere ca senzorii de imagine ai Sony sunt utilizati majoritatea iDevice-urilor si o buna parte dintre smartphone-urile de top de pe piata, pozitia japonezilor nu ar trebui sa uimeasca pe cineva, produsele lor fiind extrem de bune.

Cei 20 de dolari castigati de catre Sony din vanzarea fiecarui terminal iPhone 6 reprezinta o suma modica daca ne uitam la pretul total al terminalelor, insa adunand vanzari de sute de milioane de unitati, japonezii castiga sume serioase de bani. Sony este unul dintre cei mai vechi parteneri ai Apple si avand in vedere sumele frumoase pe care le castiga in baza acestui parteneriat, e putin probabil ca lucrurile sa se schimbe in viitor.