iPhone 6 Plus domina phablet-urile

iPhone 6 Plus cameraiPhone 6 Plus este primul phablet produs de catre compania Apple, smartphone-ul avand un ecran de 5.5 inch, cu mult mai mare fata de orice alt tip de ecran folosit vreodata de catre compania Apple in vreun iPhone lansat pe piata din 2007 si pana in 2014. Lansarea acestui smartphone s-a dovedit a fi o idee extraordinara pentru cei din Cupertino, iar asta deoarece piata phablet-urilor a crescut de 4 ori in anul 2015, iPhone 6 Plus fiind lider de “pluton.

Conform informatiilor furnizate de catre o agentie specializata pe analizarea pietelor globale de smartphone-uri, iPhone 6 Plus a reprezentat 44% din vanzarile de phablet-uri in Q1 2015, o cota colosala pentru Apple. Daca in Q1 2014 doar 6% dintre smartphone-urile vandute pe glob erau phablet-uri, in 2015 aceasta cota a crescut la 21%, iar asta in principal multumita noului iPhone 6 Plus.

Apple iPhone 6 Plus took 44% of this segment. Screen size was cited as the main reason for buying a particular phone by both iOS and Android buyers at 43% and 47%, respectively. Among new iOS customers for the first quarter, 11.4% switched from Android, compared to 14.6% who made the switch during the same period in 2014. Among new Android customers, only 5.9% came from iOS, compared to 9.8% in Q1 2014.

Dimensiunea ecranului s-a dovedit a fi unul dintre principalele motive pentru a cumpara un anumit model de smartphone, acest aspect contand in 43% dintre achizitiile facute de catre clienti Apple si 47% dintre achizitiile facute de catre utilizatorii Android. Desi in Europa iPhone 6 a castigat multi utilizatori Android, in cazul iPhone 6 Plus doar 11.4% dintre cumparatori au venit de la platforma competitoare, rata de trecere fiind in scadere.

Datele acestea se aplica pentru SUA, acolo Apple dominand vanzarile de phablet-uri, in ceea ce priveste categorizarea pe producatori, insa Android-ul a inregistrat o cota suficient de mare pentru a ramane lider in acest segment. In ciuda acestui lucru, faptul ca iPhone 6 Plus a reprezentat un procent atat de mare din vanzari este o realizare enorma pentru Apple si anunta un viitor cu vanzari mai mari.