Apple initiaza noi parteneriate cu Nike

Apple initiaza noi parteneriate cu NikeApple initiaza noi parteneriate cu Nike conform CEO-ului celebrei companii producatoare de echipamente sportive, si nu numai, afirmatiile fiind facute de catre el in cadrul unui interviu acordat unei televiziuni americane in cursul acestei zile. Apple si Nike colaboreaza deja de ani buni de zile in diverse proiecte, CEO-ul Apple(Tim Cook) fiind unul dintre membrii consiliului director, iar parteneriatul lor va fi extins si in alte domenii.

Mike Parker, CEO al Nike, sustine ca este “entuziasmat” de proiectele pe care Apple si Nike le pot dezvolta impreuna in viitor, asta in conditiile in care Apple Watch este un competitor pentru produsele de fitness lansate de catre compania sa. In ciuda acestui lucru. Nike a lansat o aplicatie proprie pentru Apple Watch care permite monitorizarea pentru fitness, insa aceste parteneriate noi probabil vor fi extinse in alte domenii deocamdata nespecificate.

Nokia si-a inchis anul trecut divizia care dezvolta dispozitive care permit monitorizarea sanatatii sau a exercitiilor de fitness, insa continua sa dezvolte aplicatii pentru terminale mobile care ofera asemenea functii pentru utilizatori. Conform lui Parker, in momentul de fata peste 60 de milioane de persoane de pe glob folosesc aplicatiile Nike pentru fitness, cifra fiind impresionanta in conditiile in care vorbim despre utilizare pe diverse terminale mobile.

We’re excited about the potential that the Apple-Nike relationship has. Wearables are a really important part of our future, and really central to our brand. People will continue cu receive more from Apple and Nike, two great brands, lots of potential and opportunity, and that continues.

Avand in vedere ca Tim Cook participa la conducerea companiei Nike, este normal ca intre Apple si aceasta sa existe o stransa colaborare, mai ales ca in lumea intreaga exista foarte multe persoane care iubesc brand-ul producatorului de echipamente sportive si nu numai. Ce ne va aduce viitorul de la colaborarea dintre ele ramane de vazut, insa e putin probabil ca utilizatorii sanu fie multumiti de ceea ce vor produce companiile.