Masina Apple confirmata de CEO-ul FIAT Chrystler

Masina Apple confirmata de CEO-ul Fiat ChrystlerMasina Apple a fost confirmata de catre CEO-ul FIAT Chrystler, acesta avand intalniri in SUA cu presedintii companiilor Apple si Tesla pentru a discuta despre viitoarele modele de automobile pe care acestia intentioneaza sa le lanseze. Desigur ca Sergio Marchionne, CEO-ul FIAT Chrystler, nu a confirmat explicit faptul ca masina Apple se afla in dezvoltare, insa a lasat clar de inteles ca proiectul este de maxim interes pentru compania din Cupertino.

CEO-ul FIAT Chrystler a avut programata in California inclusiv o vizita la laboratoarele Google in care este dezvoltata masina autonoma a companiei, astfel ca a vazut o buna parte dintre cele pregatite de catre concurentii sai. Dintre toate intalnirile, el a fost cel mai impresionat de ceea ce a avut Elon Musk, CEO-ul Tesla, de spus si prezentat, fara a oferi detalii cu privire la o posibila colaborare dintre compania sa si Tesla.

Fiat Chrysler Chief Executive Sergio Marchionne said on Saturday that he had visited the heads of Tesla Motors Inc and Apple Inc during a recent trip to California. “I’m incredibly impressed with what that kid has done,” he said, referring to Musk. With regard to Apple’s Cook, he said: “He’s interested in Apple’s intervention in the car, that’s his role.” Marchionne was not more specific about Apple.

In ceea ce priveste Apple, Sergio Marchionne a afirmat ca principalul interes al companiei este de a isi continua “interventia” in modul in care utilizam noi masinile, iar acest lucru excede actualul sistem CarPlay. Zilele trecute Elon Musk a confirmat faptul ca Tesla “fura” angajati Apple pentru a-si dezvolta propriile masini, dar a confirmat si ca Apple ii atrage o parte dintre angajati pentru propriul proiect privind dezvoltarea unei masini.

Ce evolutie va avea masina Apple ramane de vazut, insa este cat se poate de clar ca Apple va incerca sa aduca pe piata un produs care sa atraga atentia tuturor si sa genereze vanzari foarte bune.