Apple Watch este vulnerabil la furt

Interfata Apple Watch - iDevice.roApple Watch are o vulnerabilitate enorma cand vine vorba de protectie in cazul unui furt, astfel ca un hot care va deposedeaza de ceas il poate face uitat pentru voi, asta chiar daca aveti un cod de siguranta setat pentru ceasul inteligent al celor de la Apple. Daca pentru iPhone si iPad Activation Lock impiedica efectuarea unei activari sau a unui restore, un Apple Watch nu beneficiaza de o asemenea protectie, el putand fi imperecheat cu orice iDevice dupa un furt.

Desi pentru Apple Watch poate fi setat un cod de siguranta, care trebuie introdus dupa scoaterea de la mana, acesta protejeaza doar partial datele, iar o stergere totala a informatiilor este posibila, facand ceasul “uitat” pentru victima. Dupa stergere, ceasul poate fi imperecheat cu orice alt iPhone al companiei Apple fara vreo problema, iar adevarul proprietar al Apple Watch nu va sti ce s-a intamplat cu produsul sau.

Fara Activation Lock existent pentru el, ceasul nu poate fi localizat deoarece nu exista nici posibilitatea de a il activa in Find My iPhone, astfel ca hotii pot fura linistiti Apple Watch deoarece nimeni nu va sti unde ajung produsele. Problema mai mare pentru Apple este cu versiunile din aur ale Apple Watch, acestea putand fi usor furate si facute disparute, insa in aceeasi masura un ceas normal din aur poate disparea la fel de usor.

Apple Watch furat

Apple a fost laudata pentru implementarea Activation Lock in iOS, acest sistem reducand substantial furturile de terminale iPhone sau iPad, in principal din cauza faptului ca activarea iPhone sau iPad blocate cu Activation Lock este foarte dificila. In cazul Apple Watch nu exista asemenea protectie, astfel ca orice persoana care va ramane fara ceas nu va avea altceva de facut decat sa cumpere o alta unitate, deoarece exista sanse minime sa o mai descopere pe cea existenta.