Apple Watch – Find My Watch si noi functii pentru aplicatii

Apple Watch upgrade majorApple Watch a inceput sa fie livrat de catre compania Apple catre clienti din data de 24 aprilie si desi nu a trecut foarte mult timp de atunci, compania americana pregateste un update major pentru ceasul inteligent. Mai exact, Apple dezvolta acum functii noi pentru Apple Watch care urmeaza sa ii imbunatateasca securitatea, conectivitatea cu alte produse ale celor din Cupertino, insa mult mai mult decat atat pentru un smartwatch.

Find My Watch

Find My Watch este o noua functie pregatita de catre compania Apple pentru Apple Watch, ea fiind similara celei Find My iPhone si avand rolul de a rezolva o problema majora care face ceasul vulnerabil la furt. Conform surselor din interiorul Apple, compania americana va permite localizarea Apple Watch, dar si stergerea completa a datelor din el in cazul in care produsul este pierdut sau furat, limitarile in ceea ce priveste conectivitatea fortand Apple sa nu implementeze functia de la bun inceput.

Conform informatiilor surselor Apple, Find My Watch functioneaza in baza a ceea ce este cunoscut acum sub denumirea Smart leashing, sistemul folosind semnalul WiFi pentru localizarea in raport cu iPhone-ul la care este conectat. In baza acestei localizari Apple Watch va notifica un iPhone in momentul in care este uitat intr-un loc sau altul, acelasi lucru fiind valabil inclusiv pentru situatiile in care un iPhone este uitat de catre utilizatori intr-o anumita locatie.

 

Find My Watch nu va functiona precum Find My iPhone, insa va oferi optiunea de a localiza un Apple Watch in anumite conditii, dar ar putea fi deocamdata departe de implementare, avand in vedere ca ar putea fi necesara implementarea unui chip WiFi ceva mai evoluat.

Aplicatii pentru fitness si sanatate

Pentru ca Apple Watch este in principal gandit ca un dispozitiv pentru monitorizarea exercitiilor de fitness si a sanatatii, Apple intentioneaza sa imbunatateasca aplicatiile care ofera aceasta functionalitate. In aceasta idee, Apple intentioneaza sa ne notifice atunci cand avem un ritm cardiac neregulat, functia fiind testata de catre cei din Cupertino pentru implementare, insa ramane de vazut daca ea va putea fi implementata sau nu.

Separat de senzorul pentru monitorizarea batailor inimii, cei de la Apple intetioneaza sa implementeze un senzor pentru masurarea tensiunii arterioare sau a somnului, senzori pentru masurarea nivelului de glucoza fiind deasemenea planificati. Desigur ca doar o parte din ceea ce aflam acum va fi disponibil prin functii software, insa Apple lucreaza si al implementarea unor noi componente pentru a oferi functionalitate imbunatatita.

Aplicatiile terte

In ceea ce priveste aplicatiile terte, compania Apple intentioneaza sa le permita dezvoltatorilor sa creeze aplicatii native pentru Watch OS, in locul celor care ruleaza prin iPhone-uri, insa totul va dura. Separat Apple pregateste si noi fete pentru Apple Watch, una dintre ele fiind numita Complications, ea avand rolul de a prezenta nivelurile de activitate fizica, autonomia bateriei, alarmele setate si evenimentele din Calendar.

Apple testeaza acum o noua versiune a Watch OS care va include inclusiv posibilitatea de a afisa informatii din retelele de socializare prin intermediul fetelor ceasului, totul fiind deocamdata departe de finalizare.

Nimeni nu stie cand vor fi disponibile aceste noi functii, insa Apple lucreaza din greu la lansarea lor.