Fujitsu Arrows autorizeaza plati mobile scandu-ti retina

Fujitsu Arrows autorizeaza plati mobile scandu-ti retinaFujitsu Arrows este primul smartphone de pe glob care scaneaza retina utilizatorului pentru a autoriza plati mobile, compania asiatica incercand sa ofere o cu totul alta metoda de a le permite utilizatorilor sa plateasca orice de pe smartphone. Daca Apple Pay scaneaza o amprenta pentru a autoriza plati, iar Samsung Pay va face acelasi lucru, Fujitsu Arrows va scana irisul ochilor pentru a ne autoriza platile mobile.

Fujitsu Arrows NX F-04G este denumirea completa a noului smartphone, el fiind dezvoltat de catre Fujitsu in parteneriat cu cei de la NTT DoCoMo, scanarea irisului deblocand terminalele si autorizand platile. Daca amprentele sunt prezentate ca fiind foarte sigure pentru securizarea datelor noastre, irisul ochilor este si mai sigur deoarece este practic imposibil de reprodus pentru a pacali scannerul.

Fujitsu Arrows are un ecran QHD de 5.2 inch si 3 GB RAM, insa nu specificatiile sunt cele importante aici, ci sistemul de scanare al irisului, acesta putand ajunge si in alte smartphone-uri de top in viitor. Deocamdata Fujitsu si DoCoMo testeaza sistemul in Japonia pentru a vedea in ce masura exista interes pentru el si utilizatorii vor avea o experienta buna, deci va dura cativa ani pana cand il vom vedea in SUA sau Europa.

Avand in vedere ca vorbim despre un sistem atat de complex, Fujitsu Arrows are implementat un sistem special de plati mobile care permite autorizarea prin iris, deci un set limitat de banci si comercianti ofera suport pentru el. Ideea de a avea scanner pentru iris in terminale mobile nu este noua, dar cu sigurana extrem de multe persoane din Occident ar fi interesate de un asemenea terminal mobil, daca e ar avea o functionalitate buna.