Apple si Tesla si-au furat reciproc sefii echipelor de recrutare

Apple si Tesla si-au “furat” reciproc sefii echipelor de recrutare a noilor angajati, compania Apple facand prima “miscare” in cursul anului 2014, angajand-o pe Lauren Ciminera de la cei de la Tesla. Fara a se lasa mai prejos, compania Tesla a angajat-o anul acesta pe Cindy Nicola in functia de vicepresedinte al diviziei de recrutare, astfel ca vorbim despre jocuri de putere destul de interesante intre cele doua companii.

Masina Apple este principalul motiv pentru care cei din Cupertino au ales sa angajeze oameni ai Tesla, insa Elon Musk nu se lasa chiar atat de usor invins, asa ca a ordonat recrutarea de angajati din cadrul Apple. Zilele trecute Elon Musk afirma ca Tesla a angajat de 5 ori mai multe persoane de la Apple decat viceversa, semn ca lcururile nu stau chiar atat de bine pentru cei din Cupertino in momentul de fata.

In decursul ultimilor ani cele doua companii au incercat sa convinga o multitudine de angajati sa isi paraseasca locurile de munca pentru a accepta noi provocari, iar o buna parte dintre cei contactati s-au aratat interesati. Prima miscare importanta facuta de catre Tesla a avut loc in 2013 cand vicepresedintele diviziei de Mac Hardware, Doug Field, a fost angajat in cadrul Tesla pentru a produce hardware-ul masinilor.

Avand in vedere concurenta foarte mare dintre cele doua companii, nu este exclus ca in viitor sa vedem noi informatii privind angajarile reciproce facute de catre Apple si Tesla, singura necunoscuta fiind curajul de care se va da dovada in angajari.