Wolfram identifica obiectele, persoanele sau animalele din poze

Wolfram identificare imaginiWolfram Alpha este un sistem de cautare web folosit inclusiv de catre asistentul personal Siri pentru a oferi raspunsuri la intrebarile utilizatorilor, iar incepand de astazi compania din spatele sau a lansat un proiect foarte interesant, relativ legat de el. Vorbim despre un sistem online care este capabil sa recunoasca persoanele, animalele sau obiectele din pozele incarcate de catre utilizatori in aplicatia web creata de catre cei de la Wolfram.

Numit Wolfram Language Image Identification Project, sistemul functioneaza atat pe terminale mobile, cat si pe calculatoare, iar pentru orice poza incarcata in el veti primi o serie de informatii in legatura cu ceea ce este vizibil in imagine. Sistmeul are la baza o interfata artificiala care detecteaza tot ceea ce este vizibil si relativ usor de recunoscut in imagini, insa nu trebuie sa aveti 100% incredere in el.

Now I’m excited to be able to say that we’ve reached a milestone: there’s finally a function called ImageIdentify built into the Wolfram Language that lets you ask, “What is this a picture of?”—and get an answer…. It’s a nice practical example of artificial intelligence. But to me what’s more important is that we’ve reached the point where we can integrate this kind of “AI operation” right into the Wolfram Language—to use as a new, powerful building block for knowledge-based programming.

Avand in vedere ca Wolfram este constienta de puterea aplicatiilor pentru terminale mobile, compania le pune dezvoltatorilor la dispozitie si un API prin care acestia pot crea titluri pentru iOS, Android si nu numai. Avand in vedere ca popularitatea Wolfram a crescut in anii anteriori implementarii in Siri, probabil ca acest sistem va avea parte de o atentie serioasa din partea utilizatorilor, dar numai daca va identifica in mod corect totul din imagini.