Apple amana lansarea HomeKit

iOS 8 HomeKitHomekit este un sistem prezentat de catre compania Apple impreuna cu iOS 8 in anul 2014, el fiind gandit ca o metoda de a controla diversele obiecte electronice din casele utilizatorilor folosind iDevice-uri si un Apple TV. Desi au trecut foarte multe luni din momentul prezentarii sale, el inca nu a fost oficial lansat, Apple intentionand sa il lanseze oficial in cadrul WWDC 2015, insa se pare ca nu este deocamdata pregatita sa faca acest lucru.

Apple nu a oferit vreodata o data publica pentru lansarea HomeKit, insa din cauza unor probleme aparute in dezvoltarea software-ului, lansarea va avea loc in august sau septembrie, cea din urma luna fiind mult mai probabila. Inainte ca HomeKit sa fie totusi oficial lansat, compania Apple va anunta in mod public intentiile sale, sistemul urmand a fi prezentat din nou, probabil impreuna cu anumiti parteneri.

Sources close to the situation say Apple is planning a smaller announcement around HomeKit in the near term, but not the official launch. Apparently, making it easy to sign in and get your devices (door locks, light blubs, et cetera) online is much harder to do than Apple anticipated.

In ceea ce prievste problemele din spatele HomeKit, se pare ca o parte din codul creat de catre inginerii Apple consuma prea multa energie pentru controlarea anumitor obiecte mici din case, astfel ca acum el este partial regandit pentru a fi mai eficient. Nimeni nu stie cat va dura acest proces si daca zvonurile privind lansarea din septembrie se vor materializa, insa Apple doreste sa aduca produsul pe piata cat poate de repede.

In ciuda faptului ca HomeKit nu a fost lansat oficial, CES 2015 ne-a adus o multitudine de accesorii care il putea folosi pentru a controla obiecte electronice din case, insa se pare ca ele vor mai avea de asteptat pana cand vor fi lansate oficial pe piata.