Camera iPhone 6S va avea 12 megapixeli, marimea pixelilor va fi mica

camera iPhone 6SCamera iPhone 6S este unul dintre principalele subiecte de discutie legate de viitorul produs al companiei Apple, iar asta deoarece zilele trecute am aflat o serie de informatii exclusive despre ceea ce urmeaza sa ne aduca acest produs. Conform acelor informatii, iPhone 6S cu 2 GB RAM DDR4, chip A9, Force Touch si camera de 12 megapixeli va fi lansat de catre compania Apple in toamna acestui an, asa ca acum discutam despre cea din urma componenta.

Camera iPhone 6S urmeaza sa aiba intr-adevar 12 megapixeli, asa cum ne-a spus zvonul, insa se pare ca marimea pixelilor din senzorul de imagine folosit de catre Apple va fi mai mica decat se asteapta multi. In mod normal, un senzor de imagine cu pixeli de dimensiune mare ar trebui sa inregistreze poze bune in conditii de luminozitate scazuta, insa senzorii de imagine cu pixeli mici nu ofera o calitate la fel de buna.

Camera iPhone 6S are 12 megapixeli, dar nu este grozava

Apple foloseste camere de 8 megapixeli in smartphone-uri inca din anul 2011 si a fost intens criticata de catre necunoscatori pentru evitarea folosirii unor camere cu mai multi megapixeli, desi in realitate calitatea pozelor si clipurilor video a fost mult imbunatatita. Daca in mod normal numarul mare de pixeli ai unei camere nu garanteaza ca pozele inregistrate vor avea o calitate buna, cand vine vorba despre marimea pixelilor din interiorul camerei, vorbim despre o cu totul alta poveste.

Apple incearca de ani de zile sa imbunatateasca dramatic senzorii de imagine din terminalele sale iPhone, iar cu camera iPhone 6S ne va oferi in mod clar o imbunatatire fata de ceea ce avem acum, dar oare cat de mare va fi diferenta. Apple cauta in mod constant furnizori de senzori de imagine care sa ofere posibilitatea de a inregistra poze bune in conditii de luminozitate scazuta, insa pentru anul 2015 ar putea evita sa mai ofere un upgrade in acest aspect.

Chiar daca deocamdata vorbim doar despre zvonuri legate de camera iPhone 6S, intensificarea aparitiei informatiilor denota faptul ca Apple pregateste terminalele pentru intrarea in stadiul final de verificare si testare pe linia de productie, primele unitati urmand a fi date spre testare publica partenerilor si inginerilor.