Apple TV 4 – telecomanda noua, TV Kit, aplicatii si control prin Apple Watch sau Siri

Apple TV 4 telecomanda Apple WatchApple TV 4 va fi lansat in cadrul WWDC 2015 de catre compania Apple, iar printre noutatile care urmeaza sa ne fie oferite acolo, cei din Cupertino pregatesc si cateva surprize extrem de interesante. V-am spus deja ca Apple TV 4 va avea o telecomanda noua, insa se pare ca Apple intentioneaza sa ne permita inclusiv sa controlam viitorul produs folosind Apple Watch direct de la incheietura mainii, lucru pe care nimeni nu l-a anticipat pana in prezent.

Apple dezvolta in momentul de fata un SDK special pentru Apple TV 4 numit TVKit, acesta permitandu-le dezvoltatorilor sa produca aplicatii pentru Apple TV, ele urmand a fi interconectate inclusiv cu Siri sau Apple Watch. TVKit este inclus intr-o noua versiune a Xcode denumita intern MuirTrail, aceasta oferind toata aceasta functionalitate pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS.

Separat de control prin Apple Watch sau Siri, Apple TV 4 va avea si o noua telecomanda tactila, ea oferindu-ne posibilitatea de a utiliza atingeri pentru a controla interfata produsului, lucru posibil acum cu aplicatia pentru iOS. Practic Apple vrea ca utilizatorii sai sa aiba cele mai simple si inovatoare metode de control ale Apple TV 4, deci Siri, Apple Watch si atingerile vor fi in centrul atentiei.

Impreuna cu aceste noutati, Apple va lansa si un serviciu numit Live TV, acesta urmand a le oferi americanilor posibilitatea de a cumpara abonamente TV pentru a vedea principalele posturi TV din SUA. Serviciul de streaming TV va fi lansat, aparent, dupa Apple TV 4, Apple avand in momentul de fata probleme cu incheierea contractelor cu diversele companii care detin posturi TV.

Apple TV 4 urmeaza sa fie deasemenea mai subtire si mai usor decat Apple TV 3, el avand numele de cod J34 si un sistem de operare numit MonarchTide, inginerii celor din Cupertino finalizand acum procesul de dezvoltare. Luand toate acestea in considerare, Apple TV 4 ar trebui sa fie uimitor, insa totul vom afla in 8 iunie.

1 COMENTARIU