Tim Cook ironizeaza Android

Tim Cook ironizeaza AndroidTim Cook a ironizat smartphone-urile Android in discursul tinut in cursul zilei de ieri in fata studentilor absolventi ai universitatii George Washington, iar dimineata v-am prezentat si clipul video cu intregul moment. Inainte de a incepe, Tim Cook a indeplinit o cerinta a organizatorilor si le-a cerut celor prezenti sa inchida difuzoarele propriilor terminale prin plansarea lor in silent mode, insa modul in care a spus-o s-a dovedit a fi mai mult decat comic pentru intreaga situatie.

Tim Cook le-a spus studentilor care au terminale iPhone sa apese butonul care dezactiveaza complet sunetele in iOS, insa pentru cei care foloseau un smartphone Android a avut un mesaj ceva mai colorat. Lor Tim Cook le-a spus sa-si paseze terminalele spre centrele randurilor deoarece Apple are un program de reciclare extrem de bun, facand referire la sistemul de buy-back existent in Apple Store-uri.

They’ve asked me to make a standard announcement about silencing your phones. So those of you with an iPhone, just place it in silent mode. If you don’t have an iPhone, please pass it to the centre aisle; Apple has a world-class recycling program.

Apple a initiat anul acesta un program de buy-back prin care cumpara terminale Android si ofera vouchere pentru terminale iPhone, Tim Cook profitand de moment pentru a-l aduce in atentia celor aflati in fata sa. Desigur ca ironia nu foarte fina este un atac direct la competitorii Andorid, insa iPhone-urile au fost atacate in repetate randuri in moduri similare de catre diverse companii.

Chiar si asa, Tim Cook nu si-a aratat pana acum disponibilitatea de a critica competitorii Apple intr-un asemenea mod, asa ca afirmatiile sale sunt destul de surprinzatoare, chiar daca programul de buy-back al Apple a atras foarte multi clienti catre iPhone.