Samsung Galaxy Note 5 va fi lansat in vara pentru a concura cu iPhone 6S

Samsung Galaxy Note 5 conceptSamsung Galaxy Note 5 va fi lansat in vara pentru a concura cu iPhone 6S, sau cel putin asta aflam direct din Asia in legatura cu planurile companiei Samsung, coreenii dorind sa fie ceva mai atenti la datele in care isi aduc terminalel pe piata. Avand in vedere ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus au afectat serios vanzarile de smartphone-uri Samsung, iar recentele Samsung Galaxy S6 si S6 Edge n-au rezolvat problema, compania coreeana isi indreapta atentia spre Samsung Galaxy Note 5.

Conform unor informatii aparute in cursul zilei de ieri, Samsung Galaxy Note 5 va fi lansat in luna iulie pe piata de catre cei de la Samsung pentru a concura mai eficient cu iPhone 6S, sau mai bine zis cu iPhone 6S Plus. Samsung intentioneaza sa isi aduca noul produs pe piata devreme pentru ca lumea intreaga sa afle de existenta sa si in final sa aiba posibilitatea de a face o decizie “corecta” si sa cumpere acest produs in locul iPhone 6S ori iPhone 6S Plus.

Samsung Galaxy Note 5 ataca iPhone-urile

Pentru a face Samsung Galaxy Note 5, compania Samsung intentioneaza sa implementeze un ecran AMOLED de 5.8 inch cu rezolutie 3840 x 2160 pixeli, un chip Exynos si o baterie de 4100 mAh intr-o carcasa de 7.9mm grosime. Practic Note 5 va fi mai subtire decat Note 4 si va avea o baterie cu 780 mAh mai mare, procesorul urmand a fi, cel mai probabil, si cu mult mai performant pentru a fi atractiv.

Facand o comparatie cu iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy Note 5 va fi cu 0.8mm mai gros si va avea un ecran cu 0.3 inch mai mare, bateria urmand a avea deasemenea o capacitate cu aproape 1100 mAh mai mare. Per total, Note 5 ar trebui sa depaseasca iPhone 6 Plus din punct de vedere al specificatiilor in vara, insa in toamna iPhone 6S Plus il va face cu siguranta uitat.

Problema principala a Samsung va gi sa isi mentina Note 5-ul in atentia lumii in timpul lansarii iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar acest lucru va fi imposibil de realizat, asa cum am vazut de atatea si atatea ori. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, as spune ca Samsung Galaxy Note 5 va fi lansat in toamna, dupa noile terminale Apple, iar aceasta ar fi cea mai buna alegere pentru Samsung in ideea de a avea vanzari satisfacatoare.