Televizorul Apple a fost anulat anul trecut

5

Televizor AppleTelevizorul Apple, care ar trebui sa fie lansat in 2016 de catre cei din Cupertino, conform unui cunoscut investitor american, nu va mai ajunge vreodata in mainile consumatorilor, conform unor surse din interiorul companiei americane. Analistul a afirmat in cursul zilei de ieri ca Apple ar pregati lansarea unui televizor UHD cu rezolutie de 55 inch – 65 inch, insa cei de la Apple spun ca acest produs nu mai este de actualitate.

Se pare ca anul trecut proiectul pentru televizorul Apple a fost anulat de catre cei din Cupertino, asta dupa 10 ani de cercetare si dezvoltare a unui asemenea produs pentru consumatorii din lumea intreaga. Apple a investigat timp de 10 ani posibilitatea de a dezvolta un televizor, insa se pare ca nu a gasit o functie importanta care sa-i distinga produsul in multitudinea de modele disponibile deja pe piata, asa ca pare sa fi renuntat la proiect.

Investor Carl Icahn said he expects Apple Inc. to introduce an ultra-high-definition television in 2016. But after nearly a decade of research, Apple quietly shelved plans to make such a set more than a year ago, according to people familiar with the matter. Apple had searched for breakthrough features to justify building an Apple-branded television set, those people said. In addition to an ultra-high-definition display, Apple…

Apple a luat in calcul implementarea de camere pentru apeluri FaceTime, ecrane capabile sa afiseze imagini extrem de clare si multe altele, insa nu a reusit sa dezvolte un produs suficient de bun care as convinga consumatorii. Fara un televizor care sa poata fi vandut, Apple a despartit echipa de ingineri care lucra la proiect, acestia ajungand in diverse alte departamente, inclusiv cel care dezvolta Apple TV.

 

Abandonand ideea de a lansa un televizor in adevaratul sens al cuvantului, Apple va lansa totusi Apple TV 4 in cursul lunii viitoare, dupa ce il va prezenta in cadrul WWDC 2015 impreuna cu noile sale functii. V-am spus in cursul serii trecute ca Apple TV 4 va putea fi controlat cu Siri sau Apple Watch, ca el va avea o telecomanda tactila, dar si ca un SDK numit TVKit va permite dezvoltarea de aplicatii terte, deci ne asteapta un produs extrem de interesant.