Un celebru investitor Apple anunta lansarea iTV si a unor baterii pentru masini

iTV televizor AppleiTV si baterii pentru masini, asta asteapta cel mai cunoscut investitor al Apple din partea companiei in perioada 2016 – 2020, el publicand o scrisoare deschisa catre Tim Cook in cursul zilei de ieri. Reluand zvonurile proliferate de catre diversi analisti de-al lungul anilor, Carl Icahn se asteapta ca Apple sa lanseze un iTV, misticul televizor Apple, dar si baterii pentru masini electrice, asta desi Apple nu a lansat deocamdata vreun automobil.

Carl Icahn considera ca Apple va lansa un iTV Ultra HD care are un ecran cu diagonala de 55 inch – 65 inch, pretul de vanzare al acestui produs urmand a fi de aproximativ 1500 de dolari, mai mic decat cele zvonite in trecut. Televizorul Apple ar urma sa fie lansat pe piata separat de noul Apple TV 4 si ar trebui sa le aduca celor din Cupertino cateva miliarde de dolari in incasari in primul an de disponibilitate.

Apple Television Set – after many years of rumors as part of Apple’s push into television and as we referenced previously, we expect in FY 2016 Apple will sell 55” and 65” ultra high definition television sets.  We forecast revenues of $15 billion in FY 2016 and $37.5 billion in FY 2017 on 10 million and 25 million units respectively with average selling prices of $1,500.

Separat de iTV, Icahn o vede pe Apple ca o companie care poate concura cu Tesla pe piata bateriilor pentru masini electrice, el spunand ca primul produs de acest gen ar putea fi lansat de catre cei din Cupertino pana in 2020. Apple a angajat o multitudine de oameni ai Tesla, dar si ai unui producator de baterii pentru masini eletrice, asa ca are cu siguranta oameni pregatiti temeinic pentru a dezvolta asemenea produse.

Since lithium-ion batteries represent a large percentage of the cost of today’s electric vehicle, we believe Apple should be well positioned to leverage its existing knowledge domain and more robust R&D spending in this area, and in turn apply any energy density / battery life improvements for a car across all the other products in its ecosystem that will share the benefit from such battery innovation (iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook, Beats).

Stim sigur ca masina Apple se afla in productie si ca ea va fi lansata mai devreme decat mai tarziu, insa ceea nu stim este daca Apple va vinde separat baterii pentru alte tipuri de masini electrice existente pe piata. Daca mi-ar fi dat sa ghicesc, as spune ca acest lucru nu se va intampla, iar in aceeasi masura cred ca nici iTV nu va ajunge pe piata in viitorul apropiat.

1 COMENTARIU