Prima Pagina Apple Watch Apple Watch are o grava vulnerabilitate a Apple Pay

Apple Watch are o grava vulnerabilitate a Apple Pay

0

apple watch vulnerabilitate apple payApple Watch are o grava vulnerabilitate a Apple Pay, iar inclipul video de mai jos veti vedea cum poate fi pacalit ceasul inteligent al celor de la Apple pentru a permite efectuarea de plati neautorizate. In mod normal functia Apple Pay a Apple Watch poate fi utilizata doar daca ceasul are contact cu pielea si nu cere introducerea codului de siguranta setat de catre proprietar pentru a ii accesa functionalitatea.

Daca un hot va fura ceasul, el nu va putea accesa functiile sale si implicit nu va putea face plati mobile prin Apple Pay deoarece va trebui sa introduca acel cod de siguranta setat de catre voi pentru accesarea functiilor. In mod normal furtul Apple Watch nu ar trebui sa puna in pericol cardul vostru, insa in clipul video de mai jos este demonstrat faptul ca un ceas inteligent furat poate fi vulnerabil.

Practic furtul rapid al Apple Watch fara a lasa senzorii din carcasa sa deconectati pentru foarte mult timp de piele ar impiedica reactivarea setarii de siguranta ce impune introducerea codului. Daca Apple Watch-ul este furat indeajuns de rapid si hotul introduce rapid mana sub senzorii ceasului, atunci el ar putea, teoretic, sa foloseasca in continuare Apple Pay pentru plati mobile cu cardul vostru.

Apple a implementat o foarte scurta intarziere intre detasarea Apple Watch de la mana si activarea codului de siguranta, pentru a genera detectari eronate, iar acesta este practic punctul sau vulnerabil. Problema pentru hoti si partea buna pentru noi este ca metoda nu functioneaza chiar intotdeauna, astfel ca hotul trebuie sa fie foarte norocos pentru a putea fura ceasul si a putea folosi Apple Pay in continuare.

Avand in vedere ca vorbim aici despre un sistem de siguranta implementat de Apple, e putin probabil ca el sa fie modificat pentru a fi pe placul unora sau al altora, asa ca vulnerabilitatea nu va disparea prea curand.