Apple Pay castiga prima batalie importanta impotriva PayPal

Apple Pay vs PayPal

Apple Pay este primul sistem de plati mobile lansat de catre compania Apple si fie ca va vine sa credeti sau nu, la doar cateva luni dupa lansarea sa oficiala cu disponibilitate numai in SUA si numai pentru doua modele de smartphone-uri, sistemul a castigat prima batalie importanta cu PayPal, generand mai multe tranzactii mobile decat celebrul serviciu de plati sau transferuri de bani.

Informatiile vin de la o agentie de analiza a pietei din SUA numita ChangeWave, aceasta sustinand ca in luna martie 2015 45% dintre platile mobile din SUA au fost facute folosind Apple Pay, in timp ce doar 28% au fost facute folosind PayPal, cota de piata a celui din urma sistem scazand in doar 9 luni de zile la aproape jumatate si totul pe fondul unei cresteri remarcabile a Apple Pay care i-a acaparat cota de piata pierduta.

Peste 54% dintre cei care isi cumpara acum un Apple Watch sustin ca sunt interesati sa foloseasca Apple Pay pentru plati mobile in SUA, iar avand in vedere popularitatea actuala a sistemului celor de la Apple, nu ne putem astepta decat la o “explozie” in utilizare in urmatoarele luni de zile, platforma putand acapara o cota si mai mare din piata platilor mobile din SUA.

Our latest survey shows planned use of Apple Pay has been on an upward trajectory since it became available six months ago – with the service helping to spark consumer demand for mobile payment technologies. Although consumer perceptions of security remain an issue, the results point to marked improvements in this area.

Intrebati cat de multumiti sunt de Apple Pay, 66% dintre utilizatori s-au declarat foarte satisfacuti, cifra fiind cu 21% mai mare decat in cazul PayPal si dubla fata de cea a sistemului Google Wallet, deci Apple pare sa fi descoperit “formula” perfecta pentru a le oferi utilizatorilor de iDevice-uri posibilitatea de a plati cu telefoanele mobile atunci cand se afla la cumparaturi.

Apple Pay satisfactie

Avand in vedere ca Apple a lansat Apple Pay, cei de la Samsung vin cu un sistem similar, iar 25% dintre posesorii de terminale Samsung s-au aratat interesati sa foloseasca acest sistem in momentul lansarii din vara, cifra crescand la 46% cand luam in considerare persoanele care intentioneaza sa cumpere un terminal al coreenilor in perioada urmatoare, insa cifrele de utilizare si cele de satisfactie vor spune adevarata “poveste”.

In ciuda faptului ca Apple Pay este disponibil deocamdata numai in SUA, interesul vis-a-vis de sistem si gradul de utilizare sunt foarte mari in momentul de fata, mult mai mari decat si-ar fi imaginat Apple inaintea lansarii. La acest studiu au participat peste 4000 de americani.