iMac Retina 5K este livrat unor clienti care au cumparat iMac standard

iMac Retina 5KiMac Retina 5K a inceput sa fie livrat in locul modelelor standard comandate de catre unii clienti ai companiei Apple, cei din Cupertino luand decizia de a face o serie de cadouri anumitor persoane. Un american care a comandat un iMac 27 inch standard de la compania Apple zilele trecute a fost anuntat ca va primi iMac Retina 5K in urma actualizarii facute ieri de catre compania americana pentru linia sa de Mac-uri.

Upgrade-ul la modelul superior este oferit gratuit de catre cei din Cupertino, iar asta deoarece atat modelul vechi, cat si cel nou au exact acelasi, asa ca Apple nu pierde absolut nimic din oferirea acestor cadouri. Avand in vedere ca schimbarea a fost facuta incursul noptii trecute, exista o foarte mare sansa ca si alte persoane sa fi avut parte de o surpriza similara din partea Appl pentru aceeasi achizitie.

You may not have heard, but we just announced the new iMac with Retina 5K display. Since your order has yet to ship, we automatically upgraded you to the new iMac with Retina 5K display.

Desi iMac Retina 5K este livrat cu un procesor mai bun de catre compania Apple, problema principala este la placile grafice pe care le contin cele doua Mac-uri concepute in Cupertino. Mai exact, iMac Retina 5K vine cu o placa grafica AMD Radeon R9 M290X, in timp ce vechiul model al iMac 27 inch era echipat cu o placa grafica NVIDIA GeForce GTX 780M, cea din urma oferit performante mai bune, conform unor teste facute recent pentru ele.

Avand in vedere ca iMac Retina 5K are un ecran cu rezolutie foarte mare, diferenta dintre performantele celor doua placi video va fi cu siguranta o problema pentru multi, iar asta pentru ca Apple ne-a demonstrat limitarile sale. In general noile Mac-uri Retina aveau performante net inferioare modelelor lansate inaintea lor si asta din cauza hardware-ului insuficient de capabil de a sustine rezolutia mare, insa ramane de vazut daca acum va exista vreo diferenta.