Cererea pentru Apple Watch incepe sa scada

Apple Watch iunieInteresul pentru Apple Watch incepe sa scada, compania Apple avand probleme foarte mari in a livra precomenzile plasate in magazinul sau, asa ca multi consumatori se reorienteaza spre alte produse din aceeasi categorie. Avand in vedere ca Apple nu poate produce suficient de multe unitati ale Apple Watch pentru a acoperi cererea, analistii estimeaza ca doar 15 milioane de unitati vor fi livrate catre clienti in decursul anului 2015, cu 50% mai putine decat se credea initial.

In Q2 2015 se estimeaza ca intre 5 – 6 milioane de unitati ale Apple Watch vor fi vandute de catre Apple, insa livrarile vor continua sa aiba loc pana la sfarsitul lunii iunie, asta in cel mai fericit caz. Tim Cook a confirmat lansarea Apple Watch din iunie, insa ramane de vazut daca nu cumva vor aparea probleme suplimentare ce vor forta compania americana sa isi revizuiasca planurile in aceasta privinta.

We have learned that 42mm Apple Watch accounts for 60-70% of production. However, the shipping times of 38mm models are generally earlier than those of 42mm. We believe this is because demand for 38mm watches is significantly below that of 42mm ones. We estimate that 42mm models account for over 80% of sales. Assuming that 42mm and 38mm watches are mainly purchased by men and women respectively, the Apple Watch has attracted mostly men.

Analistii care verifica modul in care evolueaza productia Apple Watch estimeaza faptul ca unitatile produse pana acum ar trebui sa acopere cererea existenta in momentul de fata, 80% dintre unitatile precomandate fiind cu carcasa de 42mm. In aceasta idee, se presupune ca barbatii sunt cei care au cumparat Apple Watch in cantitati mari, femeile fiind ceva mai putin interesate, modelul cu carcasa de 38mm fiind creata pentru ele.

 

Practic aflam lucruri pe care le stiam deja, din toate punctele de vedere, si nu este absolut deloc surprinzator faptul ca Apple se chinuie sa produca suficient de multe produse pentru a acoperi cererea de pe piata pentru ceasul inteligent.