iOS 9 Home este aplicatia care iti va controla casa

iOS 9 HomeiOS 9 Home este denumirea pe care o va avea o aplicatie special creata de catre compania Apple pentru noua versiune a sistemului sau de operare dedicat iPhone, iPad si iPod Touch, ea fiind gandita pentru a functiona cu sistemul HomeKit. Apple a prezentat acest sistem in vara anului trecut si recent a luat decizia de a amana iar lansarea HomeKit, insa in iOS 9 vom avea o aplicatie numita Home care il va avea integrat, asta separat de inlocuirea fontului iOS 9.

Folosind aceasta aplicatie Home a iOS 9, compania Apple intentioneaza sa ne permita sa controlam diverse dispozitive electronice inteligente din case, insa si usi de garaj, usile de la intrare, geamurile si multe altele. Aplicatia Home din iOS 9 va contine si suport pentru asistentul personal Siri, astfel ca ne va oferi optiunea de a rosti comenzile dorite, ele fiind indeplinite de indata prin iPhone sau iPad.

iOS 9 Home controleaza casa prin HomeKit

Aplicatia iOS 9 Home urmeaza sa fie prezentata in cadrul WWDC 2015 de catre compania Apple tuturor dezvoltatorilor prezenti, iar iconita sa urmeaza sa arate exact precum cea pe care o vedeti in imaginea din stanga sus. Conform celor care au testat functionalitatea, aplicatia este foarte simpla si urmeaza sa ne ofere o serie de optiuni intuitive pentru descoperirea produselor electronice compatibile si conectarea la ele.

Mai mult decat atat, aplicatia Home din iOS 9 va fi capabila sa ne permita sa cream reprezentari virtuale ale caselor cu locatia gadget-urilor inteligente, Apple Watch urmand a fi un HUB prin care se face controlul efectiv. Aplicatia Home va contine si toate datele necesare interconectarii la aceste accesorii, dar si informatii privind utilizarea lor si diverse alte date legate de optiunile de control.

iOS 9 Home este in momentul de fata inclusa in versiunile beta ale iOS 9 pe care le testeaza angajatii companiei Apple, insa avand in vedere functionalitatea sa extrem de simpla, exista sanse ca ea sa nu fie prezentata pe 8 iunie la WWDC 2015. In aceeasi masura exista sansa ca Apple sa decida sa nu mai lanseze o aplicatie Home cu iOS 9 si sa permita controlarea accesoriilor HomeKit doar cu aplicatiile producatorilor sau Siri.

Acestea fiind spuse, aplicatia Home din iOS 9 va avea control total asupra accesoriilor HomeKit din case, insa asta doar daca Apple va decide sa o lanseze efectiv.