Apple Pay ajunge in Europa

Apple Pay EuropaApple Pay ajunge in Europa in aceasta vara, compania Apple fiind in momentul de fata in discutii avansate cu unele banci europene cu privire la extinderea disponibilitatii serviciului sau de plati mobile. Informatia vine de la banca KBC din Belgia, aceasta confirmand prin intermediul Twitter faptul ca incepand din aceasta vara ai sai clienti vor avea posibilitatea de a efectua plati mobile prin Apple Pay folosind card-urile sale bancare.

Daca Apple va lansa intr-adevar Apple Pay in Europa in cursul acestei veri, atunci exista o foarte mare sansa ca in cadrul WWDC 2015 sa vedem un anunt oficial facut de catre compania americana in acest sens. In momentul de fata Apple Pay este disponibil exclusiv in SUA, insa cei de la Apple au angajat anul trecut oameni in Marea Britanie in vederea extinderii disponibilitatii serviciului in diverse zone de pe glob.

Partea interesanta a acestui anunt sta in faptul ca Belgia nu este una dintre traditionalele tari importante pentru compania Apple, asa ca daca informatia este adevarata, atunci exista sansa ca multe tari din Europa sa ofere suport Apple Pay. Deocamdata nu cunoastem lista, dar separat de Marea Britanie, Franta si Germania, am putea vorbi despre Spania, Italia, Elvetia, Belgia, Olanda, Portugalia, Austria si multe altele.