Android M vine cu propriul Touch ID

Android M Touch IDAndroid M este viitoarea versiune a sistemului de operare Android dezvoltat de catre compania Google, iar conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, el va contine propriul Touch ID. Vorbim desigur despre un sistem nativ in Android M cu Touch ID care va permite implementarea de cititoare de amprente in smartphone-uri pentru autentificarea utilizatorilor in vederea efectuarii de plati mobile, descarcarea de aplicatii din magazine, autentificare pentru a vedea datele din aplicatii si multe, multe altele.

In momentul de fata multipli producatori de smartphone-uri Android au implementate solutii de autentificare biometrica, insa Google intentioneaza sa ofere un Android M cu Touch ID pentru suport universal. In aceasta idee, cei de la Google le vor permite nu doar dezvoltatorilor consacrati, ci si celor mici, sa implementeze solutii de autentificare biometrica, dezvoltatorii putand pregati mai usor aplicatiile.

Google’s new mobile operating system, Android M, will include native fingerprint authentication. The new functionality will allow users to log in to all of the supported applications on their Android devices without entering a password. Google is expected to announce the feature next week during a keynote at Google I/O, the search giant’s annual developer conference, in San Francisco.

Partea buna pentru toti utilizatorii platformei Android este ca Android M cu Touch ID va aduce autentificarea biometrica in mult mai multe aplicatii si smartphone-uri sau tablete in urmatorii ani. Cei de la Google nu au confirmat in momentul de fata informatia, insa este destul de clar ca aceasta schimbare urmeaza sa fie oferita de catre compania de indata ce Android M va fi disponibil public.

Google va prezenta Android M cu Touch ID in cadrul conferintei Google I/O care urmeaza sa aiba loc in perioada imediat urmatoare, astfel ca nu va trece foarte mult timp pana in momentul in care vom vedea ce surprize are pregatite compania din Mountain View pentru utilizatori.