Apple rezolva problemele WiFi ale OS X Yosemite

OS X 10.10.4 discoverydAseara OS X 10.10.4 beta a fost lansat de catre compania Apple si fara a anunta in mod oficial acest lucru, cei din Cupertino au dezactivat serviciul discoveryd pentru a imbunatati performantele WiFi sau de conectare la diverse retele fixe. Apple a implementat nou serviciu in ideea de a imbunatati performantele Mac-urilor in timpul navigarii pe internet prin retele WiFi, dar si pentru a imbunatati viteze de transfer de date, insa in final nu s-a reusit decat o stricare a functionalitatii Mac-urilor.

Pentru a o rezolva, compania Apple a renuntat complet la discoveryd in favoarea mDNSResponder, vechiul serviciu “salvand situatia” pentru milioane de clienti nemultumiti de performantele Mac-urilor. O multitudine de utilizatori s-au plans din cauza faptului ca dupa instalarea OS X Yosemite au intalnit probleme majore in a se conecta la retele WiFi sau a mentine conexiunea activa, asa ca incepand cu OS X 10.10.4 lucrurile ar trebui sa revina la normal.

After many complaints from the developer community about poor networking performance on Yosemite, the latest beta of OS X 10.10.4 has dropped discoveryd in favor of the old process used by previous versions of the Mac operating system. This should address many of the network stability issues introduced with Yosemite and its new networking stack.

discoveryd pare sa fie singurul vinovat pentru numeroasele probleme intalnite de catre utilizatori, insa compania Apple nu a recunoscut vreodata acest lucru, rezolvarea implementata de ea fiind aplicata de catre alte persoane pe propriile calculatoare. In imaginea de mai sus puteti vedea Activity Monitor-ul din OS X 10.10.4 si el dezvaluie schimbarea facuta de catre cei din Cupertino.

Apple nu a explicat vreodata de ce a facut schimbarea de la mDNSResponder la discoveryd si probabil nici nu vom afla prea curand detalii, insa important este ca lucrurile s-au rezolvat, chiar daca aceasta ar presupune amanarea lansarii unor functii noi pentru OS X.