Lansarea OS X Yosemite si impactul asupra turismului

OS X Yosemite vizitatori parcOS X Yosemite a fost lansat de catre compania Apple in cursul anului trecut de catre compania Apple si in cazul in care nu stiati deja acest lucru, sistemul de operare poarta numele unui parc national din SUA.

Parcul National Yosemite inregistrase o scadere de aproape 300.000 de vizitatori inainte ca OS X Yosemite sa fie lansat, insa se pare ca aparitia noii versiuni a sistemului de operare a crescut interesul in a vizita celebra locatie americana, iar imaginea de mai sus dovedeste acest lucru.

Separat de impactul asupra turismului, OS X Yosemite a generat inclusiv o mare crestere in ceea ce priveste traficul de internet pentru cautarile facute pentru aceasta denumire, insa se pare ca nici detinatorii de hoteluri din zona parcului national Yosemite nu au avut de pierdut.

Decizia celor de la Apple de a denumi un sistem de operare dupa un parc national a fost privita de catre multi ca fiind nepotrivita, insa iata ca in final ea a ajutat inclusiv economia mericana prin convingere oamenilor sa viziteze o locatie minunata de pe planeta.

Anul acesta compania Apple va lansa OS X El Capitan, denumirea fiind data dupa un versant al unui munte care este cautat de catre alpinisti deoarece este greu de escaladat, asa ca probabil multi vor fi interesati sa il viziteze in perioada urmatoare.