Google va indexa continutul aplicatiilor pentru iOS

Google indexare aplicatiiGoogle a anuntat in cursul acestei zile ca va extinde disponibilitatea sistemului App Indexing si pentru platforma iOS a companiei Apple, astfel ca aplicatiile pentru iDevice-uri vor putea fi indexate pentru a afisa rezultate in Google Search. In momentul de fata aplicatiile pentru Android pot fi indexate de catre compania Google in exact aceeasi idee, iar in viitor dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS vor putea beneficia de acest sistem prin simpla adaugare a unor linii de cod in propria aplicatie pentru a o face 100% compatibila cu noul sistem al Google.

In imaginea de mai sus puteti vedea cum functioneaza totul si, practic, in cazul efectuarii unei cautari in motorul de cautare Google, acesta va afisa in rezultate inclusiv informatii din aplicatiile indexate. Accesarea acelor informatii va duce utilizatorul direct in aplicatia respectiva, sau va duce utilizatorul catre o pagina prin care i se va recomanda sa instaleze aplicatia pentru a putea accesa respectivele informatii.

We’ve been helping users discover relevant content from Android apps in Google search results for a while now. Starting today, we’re bringing App Indexing to iOS apps as well. This means users on both Android and iOS will be able to open mobile app content straight from Google Search. Indexed links from an initial group of apps we’ve been working with will begin appearing on iOS in search results both in the Google App and Chrome for signed-in users globally in the coming weeks.

In momentul de fata doar aplicatia Google Search pentru iOS si Google Chrome vor beneficia de tot ceea ce are Google de oferit pentru utilizatori, insa in viitor compatibilitatea ar putea fi extinsa si la alte aplicatii. Avand in vedere ca vorbim despre o tehnologie proprietara Google, era normal ca ea sa nu existe in Safari, de exemplu, insa nimeni nu stie cum vor evolua lucrurile in viitor.

Daca sunteti interesati sa implementati acest sistem pentru propria aplicatie dedicata iOS, atunci urmand link-ul din sursa veti ajunge la pagina potrivita.