iPhone – tastatura gandita special pentru degetul opozabil

concept tastatura opozabila 2iPhone-urile au o tastatura virtuala care a fost gandita pentru a fi utilizata fie cu ambele maini, fie cu o singura mana, in functie de orientarea in care folosim terminalul in diverse momente ale vietii de zi cu zi. Foarte multi utilizatori s-au plans din cauza faptului ca utilizarea tastaturii virtuale este dificila in majoritatea cazurilor, insa daca ne gandim la iPhone 6 Plus si ecranul de 5.5 inch, atunci lucrurile se complica si mai mult, mai ales cand vine vorba de folosirea in modul landscape, inclinat.

Pentru a rezolva aceasta problema, un designer s-a a avut ideea de a creea o tastatura gandita special pentru degetul opozabil, ea fiind extrem de usor de utilizat, mai ales in modul portret. In imaginile acestui articol puteti vedea tastatura imaginata de catre el, ea putand fi controlata doar cu degetul opozabil, simpla selectare a centrului si glisare a degetului spre literele sau optiunile dorite controland totul.

The keyboard is a complex and multi faceted challenge and as thoughtfully designed as some of the new solutions in the market might be. The hardest challenge remains: the transition from the legacy model we‘re so used to into a new one. I played with the idea of a keyboard thought (out) for the thumb. A keyboard requiring only a single tap and some short swiping to construct words and sentences.

Ideea din spatele tastaturii este interesanta si daca as fi o companie dezvoltatoare de tastaturi terte pentru iPhone, m-as uita serios la ea pentru o implementare intr-o viitoare versiune a aplicatiei mele. Compania Apple nu va implementa vreodata asa ceva, asa ca nici nu trebuie sa va ganditi, asta desi o tastatura de acest gen ar fi foarte utila.

Voi ce parere aveti despre tastatura facuta special pentru degetul opozabil ?

concept tastatura opozabila

concept tastatura opozabila 1

concept tastatura opozabila 3