Apple construieste propria baza de date pentru Apple Maps

Apple Maps baza de dateApple isi construieste propria baza de date pentru Apple Maps in ideea de a renunta la parteneri precum TomTom, care ii furnizeaza in momentul de fata hartile vizibile in aplicatiile pentru iOS si OS X. V-am vorbit in lunile trecute despre misterioasele masini Apple care cartografiaza locatii si se pare ca ele mapeaza diverse locatii, inregistreaza imagini ale fatadelor localurilor pentru a inlocui Yelp si inregistreaza imagini 3D pentru Street View-ul viitorului Apple Maps.

Masinile Apple au cartografiat zone extinse din diverse orase americane, parcuri nationale si alte locatii importante, ele plimbandu-se de cateva luni de zile prin SUA pentru a inregistra aceste informatii. Se pare ca principalele probleme ale Apple Maps din anul 2012 au avut la baza datele eronate oferite de catre diversi furnizori de informatii, asa ca Apple a luat decizia de a isi construi propria baza de date cu harti si puncte de interes.

Apple foloseste acum o multitudine de masini speciale care cartografiaza locatii si inregistreaza imagini pentru o functie Street View 3D, achizitionarea unor companii specializate pe cartografiere fiind deasemenea parte a planului celor din Cupertino. Avand in vedere faptul ca Apple abia a inceput sa colecteze aceste date, compania spera ca noua sa baza de date sa intre in utilizare incepand din anul 2017, insa se pare ca un termen mai realist este 2018.

While Apple was known to be gearing up for the launch of a mass transit directions service this fall in a handful of cities, sources have revealed that it is also developing its first entirely in-house mapping database to reduce its reliance on TomTom, using a fleet of mysterious vans to take still photos of business storefronts to replace Yelp photos, and building a 3D Street View feature.

Desi termenul de implementare a noii baze de date este inca foarte departe, compania va putea actualiza mai usor informatiile si va avea mai mult control asupra a tot ceea ce apare pentru utilizatori. Desigur ca separat de acest lucru, Apple vrea sa economiseasca si sume serioase de bani prin renuntarea la partenerii sai, Apple preferand intotdeauna sa lucreze singura.

In ceea ce priveste modulul Street View 3D, compania Apple considera ca poate face un serviciu mai bun decat Google, sustinand ca sistemul competitorilor sai nu este intuitiv, asa ca ea cauta noi metode de a prezenta informatiile. Partea interesanta este ca Apple incearca sa imbunatateasca modului 3D Flyover cu imaginile inregistrate la nivelul solului de catre masinile sale, astfel ca probabil noul sistem va afisa prezentari combinate din aer si de la sol.

The current plan is to revamp the foundation of the Maps application, shifting to the in-house base map database by 2017; this would lead to the cutting of ties with partners such as TomTom, which currently have multi-year Maps contracts. While Apple hopes to achieve the 2017 shift, a source says that Apple is not completely on track to meet this goal, so a 2018 launch may be more likely.

Tot ceea ce face Apple este destul de interesant, insa avand in vedere ca sistemele vor fi disponibile abia peste doi sau trei ani de zile, ramane de vazut cum se vor schimba ele si daca vor mai fi lansate sau nu.