iOS 9 Apple Maps – iata ce locatii vor beneficia de noile functii

Apple Maps furnizori dateiOS 9 Apple Maps va face ghidare vocala pentru rute in transport in comun, va permite localizarea in interiorul cladirilor, iar suport pentru acest nou serviciu va fi extrem de limitat la inceput. Daca va imaginati ca iOS 9 Apple Maps va oferi ghidare pentru rute de transport in Romania si localizare in cladiri in tara noastra, atunci inseamna ca erati mai optimisti decat credea, asta deoarece in realitate Apple are alte planuri ceva mai putin ambitioase pentru aplicatia sa.

Mai exact, iOS 9 Apple Maps va face ghidare pentru rute de transport in comun din SUA, Canada, Franta, Berlin, Marea Britanie si cateva orase din China, insa in total vorbim despre un numar restrans de locatii. San Francisco, New York, Toronto, Londra, Paris, Berlin si unele orase din China vor beneficia de noua functionalitate in momentul lansarii, astfel ca totul este dedicat numai catorva zeci de milioane de oameni de pe planeta.

 

In America de Nord si Europa Apple si-a obtinut singura datele pentru a oferi aceste functii, insa in China lucreaza in parteneriat cu AutoNavi, asta desi nu este exclus ca in alte regiuni sa aiba parteneriate cu diverse companii. Separat de orasele care vor beneficia de noile functionalitati din toamna, compania Apple are deja pregatita o lista secundara de orase in care intentioneaza sa implementeze totul, cel mai probabil, anul viitor.

Printre aceste orase se numara Boston, Massachusetts, Tokio si Los Angeles, insa implementarea va avea la baza si modul in care Apple va putea obtine date exacte cu privire la rutele de transport in comun din locatii. Avand in vedere ca Apple a conceput un sistem nou de actualizare a hartilor, utilizatorii vor primi notificari Push cand exista noutati pentru locatia lor si vor putea vedea totul direct in aplicatia Apple Maps a iOS 9.

Separat de toate aceste noutati Apple a mai pregatit : un nou font iOS 9, o aplicatie iOS 9 Home, posibilitatea de a folosi doua aplicatii in acelasi ecran si oferirea unor noi functii precum Trusted WiFi si Rootless.