Prima Pagina iPhone Mesajul text care reseteaza iPhone-uri, blocheaza si Apple Watch sau Mac-uri

Mesajul text care reseteaza iPhone-uri, blocheaza si Apple Watch sau Mac-uri

text mesaj restartare iPhoneMesajul text care reseteaza iPhone-uri, blocheaza si Apple Watch sau Mac-uri, un ziar britanic descoperind faptul ca textul folosit pentru a actiona bugul din iOS exista si in OS X. V-am spus ieri ca nu doar aplicatia Mesaje este afectata, ci si alte aplicatii terte de mesagerie, inclusiv WhatsApp Messenger, cei de la Facebook luand masuri pentru a proteja Facebook Messenger de textul malitios care reseteaza terminalele iPhone.

Problema in sine pare sa fie in sistemul CoreText folosit de catre compania Apple in sistemele de operare iOS, OS X si Watch OS, activarea bugului printr-un mesaj text generand o consumare totala a memoriei RAM de catre aplicatia care il afiseaza. Rezultatul ocuparii totale a RAM-ului disponibil in iDevice/Apple Watch/Mac-uri este resetarea springboard/a ecranului principal, deci problema este una generala.

The bug, which causes Apple’s text handling system to choke on certain characters from Arabic, Marathi and Chinese and crashes the iPhone, iPad, Apple Watch or Mac, also affects apps running on iOS. While no reports of hackers maliciously exploiting the text bug have surfaced yet, many users have been sending the text string to friends, family and strangers attempting to crash their iPhones.

Compania Apple a admis existenta bugului si a promis ca il va rezolva printr-o actualizare a sistemului de operare iOS, insa se pare ca si OS X sau Watch OS vor avea nevoie de actualizari pentru a proteja utilizatorii. Dimineata v-am spus ca Apple a oferit si cateva sugestii pentru a debloca o aplicatie blocata de acest mesaj text malitios, asa ca daca l-ati primit, veti sti cum sa va puteti utiliza aplicatiile in continuare.

Desigur ca eu va recomand in principal sa preveniti resetarea iPhone, Apple Watch sau Mac, insa acest lucru implica blocarea afisarii textelor notificarilor in ecranul de blocare, LockScreen, in toate cele trei tipuri de produse Apple. Partea interesanta este ca bugul nu este exploatat de hackeri, utilizatorii curiosi rezolvand problema pentru ei prin trimiterea mesajului text catre prieteni in spiritul unei glume.

 • Paul

  Inadmisibil ca un text sa puna in cur un sistem de operare.Produc scumpeturi guvernate de software ieftin.Desigur unii ca tine au de castigat de pe urma prostiei.Publici toate rahaturile si te umpli de bani.

 • roby

  @Paul esti un prost !! faza e adevarata si pot confirma
  ba chiar sa fac un video !! cine mi-a facut asa ( eu avant iphone 6 ) el de pe un samsung mi-a trimis acel mesaj ( telefonul se reseteaza si intra in recovery mode ) apoi trb sa ii dai iara restart sa isi revina !!

 • paul

  n-ai inteles nimic roby

 • Paul

  Cand vei intelege ce legatura este intre un produs care se vrea de top si un software ieftin, o sa fii inscris la cuvant.Pana atunci stai jos si bucurate de prietenii tai ratati.

 • bejenaru sergiu eugen

  Posesori de samsung :))) ……. Fiind prieteneii lui :)))))

 • Stef

  zaone de 2 zile nu pot deschide aplicatia mesaje. Nu am primit mesaju cu power dar nici eu nici sotia nu putem citi sms urile. Dau click pe mesaje si se deschide pt o sec ecran alb iar apoi revine la ecran principal. Iphone 6 plus fara jail fara prea multe aplicatii. Il folosesc doar pt vb si facebook. Daca ai vreo solutie zi te rog.

 • tranzistorul

  Este cea mai rușinoasă întâmplare după eșecul cu Apple Maps. Nici macar plasticările alea de la Android nu au un asemenea bug. Mare lovitură data celor cu IOS…mare.
  Anul 2015 va fi ținut minte multa vreme de acum încolo.

 • mihai

  Ca si efect adevers la mine (iphone 6) si inca 3 prieteni (iphone 5 si 5s) nu mai apare usage la baterie dupa primirea acestui mesaj!

 • unu

  Păcat că “cel mai avansat sistem de operare pentru mobile” este îngenuncheat de către un simplu text… Sper că Apple va înțelege ceva din asta.

 • Michaele Jaxone

  si ce scrie in acest mesaj ?

 • Pingback: Programul Skype poate fi inchis subit cu un simplu mesaj text | iDevice.ro()