Mesajul text care reseteaza iPhone-uri, blocheaza si Apple Watch sau Mac-uri

text mesaj restartare iPhoneMesajul text care reseteaza iPhone-uri, blocheaza si Apple Watch sau Mac-uri, un ziar britanic descoperind faptul ca textul folosit pentru a actiona bugul din iOS exista si in OS X. V-am spus ieri ca nu doar aplicatia Mesaje este afectata, ci si alte aplicatii terte de mesagerie, inclusiv WhatsApp Messenger, cei de la Facebook luand masuri pentru a proteja Facebook Messenger de textul malitios care reseteaza terminalele iPhone.

Problema in sine pare sa fie in sistemul CoreText folosit de catre compania Apple in sistemele de operare iOS, OS X si Watch OS, activarea bugului printr-un mesaj text generand o consumare totala a memoriei RAM de catre aplicatia care il afiseaza. Rezultatul ocuparii totale a RAM-ului disponibil in iDevice/Apple Watch/Mac-uri este resetarea springboard/a ecranului principal, deci problema este una generala.

The bug, which causes Apple’s text handling system to choke on certain characters from Arabic, Marathi and Chinese and crashes the iPhone, iPad, Apple Watch or Mac, also affects apps running on iOS. While no reports of hackers maliciously exploiting the text bug have surfaced yet, many users have been sending the text string to friends, family and strangers attempting to crash their iPhones.

Compania Apple a admis existenta bugului si a promis ca il va rezolva printr-o actualizare a sistemului de operare iOS, insa se pare ca si OS X sau Watch OS vor avea nevoie de actualizari pentru a proteja utilizatorii. Dimineata v-am spus ca Apple a oferit si cateva sugestii pentru a debloca o aplicatie blocata de acest mesaj text malitios, asa ca daca l-ati primit, veti sti cum sa va puteti utiliza aplicatiile in continuare.

Desigur ca eu va recomand in principal sa preveniti resetarea iPhone, Apple Watch sau Mac, insa acest lucru implica blocarea afisarii textelor notificarilor in ecranul de blocare, LockScreen, in toate cele trei tipuri de produse Apple. Partea interesanta este ca bugul nu este exploatat de hackeri, utilizatorii curiosi rezolvand problema pentru ei prin trimiterea mesajului text catre prieteni in spiritul unei glume.