HTC ONE M9 Plus vs iPhone 6 si Samsung Galaxy S6 – testul performantelor (Video)

iPhone 6 vs HTC ONE M9 vs Samsung Galaxy S6 test vitezaHTC ONE M9 Plus este competitorul direct al iPhone 6 Plus lansat de catre compania HTC, el avand la baza unele dintre caracteristicile gandite pentru terminalul HTC ONE M9. Lunile trecute am vazut un test care compara performantele HTC ONE M9, iPhone 6 si Samsung Galaxy S6, iar astazi avem ocazia de a vedea cat de rapid este HTC ONE M9 Plus in comparatie cu aceste smartphone-uri de top.

Spre deosebire de HTC ONE M9 in care regasim un chip Qualcomm Snapdragon 810 cu procesor octa core, care are patru nuclee tactate la 1.5 GHz si 4 nuclee tactate la 2 GHz, HTC ONE M9 Plus are un chip Mediatek MT6795T cu procesor octa-core tactat la 2.2 GHz. Dupa cum probabil va dati deja seama, chip-ul folosit in HTC ONE M9 Plus este inferior celui Qualcomm si acest lucru este vizibil in testul de mai jos, terminalul avand cel mai slab rezultat, diferenta in performante fata de iPhone 6 si Samsung Galaxy S6 fiind de 50%.

Daca iPhone 6 a terminat testul in 1 minut si 3 secunde, Samsung Galaxy S6 l-a urmat cu 1 minut si 4 secunde, asta in timp ce HTC ONE M9 Plus a inregistrat un timp de 1 minut si 30 de secunde, surprinzator de slab. Repetand comparatia cu deschiderea aplicatiilor din background, pentru a testa capacitatile de multitasking, HTC ONE M9 Plus a inregistrat din nou cel mai slab scor, in timp ce iPhone 6 a iesit din nou castigator.

HTC ONE M9 Plus este vandut in momentul de fata doar in Asia si avand in vedere performantele slaba date de chip-ul MediaTek, exista sanse mici ca acest produs sa ajunga vreodata la vanzare pe alte continente. Desi cei de la HTC Si-ar fi dorit ca HTC ONE M9 Plus sa “fure” clientii Apple interesati de iPhone 6 Plus, performantele reduse ar putea tine departe destul de multe persoane daca pretul de vanzare nu va fi suficient de mic.

8 COMENTARII

  1. Cam atât despre Octa-core si 3gb DDR4 vs Dual-core si 1 gb DDR3. Când iese 6S cu Triple-core si 2 gb DDR4,vai de capul lui roboțel. Da,știu,multitasking adevărat,rezoluția ecranului mai mare,mai mult customizabil,bla bla bla.

  2. @amfetamin

    tot nu intelegi nimic , nici nu are rost sa-ti mai explice cineva – esti prea greu de cap , ca un adevarat utilizator de produse Apple .

  3. Domnule, nu conteaza ca e rapid si stabil sau ca pur si simplu merge bine.
    Important e sa aiba 80 de giga ram, 25000 ppi, 2 kg si camera de 190 mpx.
    Sa te poti lauda cu el in fata blocului.
    E drept ca are lag in orice, dar ce conteaza: “e” rami si herti multi!

  4. Si cam ce ar trebui sa înțeleg ma rog,nu ma luminezi tu atotstiutorule? Așa,fara argumente…pot presupune,si pe buna dreptate ca nu ai niciuna.Recunosc,sunt prost de bubui,mi-am luat un jaf de iPhone cu dual-core si 1 gb de rami,când pe piața exista quadcore-uri si octacore-uri cu 2-3 gb rami,de care ai tu deșteptule. Dar nu știu,cum se face ca sunt sute de milioane de prosti așa ca mine? Ia-ti Galaxy-ul si du-te in galaxia ta de roboței si trăiește acolo fericit,si lasă-ne pe noi “adevărații utilizatori Apple” in prostia si necunoașterea noastră!

  5. ai o impresie foarta prosta crezând ca unii au nevoie de vre-o explicatie de la tine in ceea ce priveste performantele in aceste teste. tu dai dovada ca ai un cap usor spre gol dând astfel de replici. e clar ca in utilizare normala acest dual core se comporta la fel de bine ca androidele cu octa core si 2-3gb ram insa e clar ca unii ca tine care downloadeaza de pe torrren.t filme full HD si le vizioneaza pe 5inch au nevoie de “motor” puternic.

  6. @gheorghe: baaaa,tehnologie…lasă ne pe noi si te du…ca suntem sătui de frustrați ca tine…Cine crezi ca si mai răcește gura pentru un întârziat ca tine,sa i mai explice despre ce este vorbe,cum,si cu ce se mănâncă…Vorba lui Apple4ever,da fuga in fata blocului la,halit semințe si laudat cu telefonul…