HTC ONE M9 Plus vs iPhone 6 si Samsung Galaxy S6 – testul performantelor (Video)

iPhone 6 vs HTC ONE M9 vs Samsung Galaxy S6 test vitezaHTC ONE M9 Plus este competitorul direct al iPhone 6 Plus lansat de catre compania HTC, el avand la baza unele dintre caracteristicile gandite pentru terminalul HTC ONE M9. Lunile trecute am vazut un test care compara performantele HTC ONE M9, iPhone 6 si Samsung Galaxy S6, iar astazi avem ocazia de a vedea cat de rapid este HTC ONE M9 Plus in comparatie cu aceste smartphone-uri de top.

Spre deosebire de HTC ONE M9 in care regasim un chip Qualcomm Snapdragon 810 cu procesor octa core, care are patru nuclee tactate la 1.5 GHz si 4 nuclee tactate la 2 GHz, HTC ONE M9 Plus are un chip Mediatek MT6795T cu procesor octa-core tactat la 2.2 GHz. Dupa cum probabil va dati deja seama, chip-ul folosit in HTC ONE M9 Plus este inferior celui Qualcomm si acest lucru este vizibil in testul de mai jos, terminalul avand cel mai slab rezultat, diferenta in performante fata de iPhone 6 si Samsung Galaxy S6 fiind de 50%.

Daca iPhone 6 a terminat testul in 1 minut si 3 secunde, Samsung Galaxy S6 l-a urmat cu 1 minut si 4 secunde, asta in timp ce HTC ONE M9 Plus a inregistrat un timp de 1 minut si 30 de secunde, surprinzator de slab. Repetand comparatia cu deschiderea aplicatiilor din background, pentru a testa capacitatile de multitasking, HTC ONE M9 Plus a inregistrat din nou cel mai slab scor, in timp ce iPhone 6 a iesit din nou castigator.

HTC ONE M9 Plus este vandut in momentul de fata doar in Asia si avand in vedere performantele slaba date de chip-ul MediaTek, exista sanse mici ca acest produs sa ajunga vreodata la vanzare pe alte continente. Desi cei de la HTC Si-ar fi dorit ca HTC ONE M9 Plus sa „fure” clientii Apple interesati de iPhone 6 Plus, performantele reduse ar putea tine departe destul de multe persoane daca pretul de vanzare nu va fi suficient de mic.