Apple Watch – Apple explica noul sistem de masurare al batailor inimii

Apple Watch masurare batai inima Watch OS 1.0.1Apple a lansat Watch OS 1.0.1 pentru Apple Watch cu aproximativ o saptamana si jumatate de zile in urma, iar dupa instalarea actualizarii unii au observat ca smartwatch-ul monitorizeaza mai rar bataile inimii. Desi atunci Apple nu a oferit o explicatie pentru schimbarea pe care a facut-o, compania americana si-a actualizat totusi recent website-ul dedicat Apple Watch pentru a evidentia noul mod de functionare al senzorului pentru masurarea batailor inimii.

Daca Watch OS 1.0 masura bataile inimii o data la 10 minute, Watch OS 1.0.1 masoara bataile inimii doar atunci cand mana nu se afla in miscare, asta spre deosebire de trecut cand o facea tot timpul. Noul mod de functionare masoara bataile inimii o data la 10 minute atunci cand mana utilizatorului este nemiscata de cateva secunde, iar asta probabil pentru a imbunatati autonomia bateriei ceasului, Apple considerand ca masurarea batailor inimii in timpul exercitiilor fizice sau simplei miscari nu este necesara daca utilizatorul nu o cere expres.

In addition, Apple Watch attempts to measure your heart rate every 10 minutes, but won’t record it when you’re in motion or your arm is moving. Apple Watch stores all your heart rate measurements in the Health app.

Schimbare a atras multe critici din partea utilizatorilor nemultumiti ca bataile inimii nu mai sunt masurate constant de catre Apple Watch indiferent de activitatea lor, iar explicatia oferita de catre Apple sigur nu ii va linisti. Avand in vedere ca in trecut Apple Watch masura, indiferent de miscari, bataile inimii o data la 10 minute, schimbarea reprezinta un regres pentru functionalitatea ceasului inteligent, asa ca probabil nu vorbim despre ceva permanent.

In cazul in care doriti ca Apple Watch sa monitorizeze constant bataile inimii, puteti forta actionarea acestei functionalitati prin deschiderea aplicatiei Workout din ceasul inteligent si alegerea une sesiuni de exercitii fizice.