Prima Pagina Tim Cook Tim Cook a donat 50.000 de actiuni Apple in scopuri caritabile

Tim Cook a donat 50.000 de actiuni Apple in scopuri caritabile

1

Tim Cook donatieTim Cook a donat 50.000 de actiuni Apple in scopuri caritabile, valoarea acestora pe piata bursiera ridicandu-se la suma de 6.5 milioane de dolari in momentul de fata, pretul unei actiuni fiind de 130 de dolari. Compania Apple nu a specificat ce organizatii non-profit au beneficiat de generoasa donatie facuta de catre CEO-ul sau, insa probabil vorbim despre organizatii care lupta pentru egalitate si drepturile omului, acestea fiind preferate de catre Tim Cook in trecut.

Separat de Tim Cook, si vicepresedintele senior al diviziei de hardware a vandut 24.085 de actiuni ale companiei Apple pentru o valoarea estimata la aproximativ 3.1 milioane de dolari, insa in cazul sau nu vorbim despre o donatie. Desi cei doi au vandut actiuni, compania Apple le-a acordat mult mai multe pentru a-i convinge sa-si accepte posturile, asa ca vom vedea vanzari similare in viitor.

Tim Cook a promovat in cadrul Apple ideea de a dona mai multi bani in scopuri caritabile si daca suntem sinceri, compania americana are suficient de multi bani pentru a sustine orice fel de cauze de pe planeta. Desi Tim Cook a convins conducerea Apple sa aprobe donatii catre diverse organizatii non-profit, el nu se sfieste din a dona bani sau actiuni atunci cand simte nevoia sa faca acest lucru, iar actiunile de acest gen vor continua.