WWDC 2015 ne va aduce primele accesorii HomeKit

iOS 8 HomeKitWWDC 2015 ne va aduce primele accesorii HomeKit, iar asta in ciuda faptului ca Apple a amanat lansarea noului sau serviciu din cauza dificultatilor intampinate in eficientizarea modului in care functioneaza el. Desi HomeKit nu a fost lansat oficial pana acum, diversi producatori de accesorii care au acest sistem la baza si-au prezentat produsele in cadrul CES 2015 si a lunilor anterioare, iar acum se pare ca ei vor fi prezenti pe la WWDC 2015.

Conform surselor din cadrul companiei Apple, nu mai putin de 5 producatori de accesorii vor prezenta produse HomeKit in cursul saptamanii care incepe in data de 8 iunie, astfel ca vom vedea suficiente dispozitive HomeKit interesante. Avand in vedere ca Apple va permite prezentarea de produse HomeKit, exista o mare sansa ca noi functii sa fie prezentate pentru acest sistem, insa despre ele deocamdata nu se stie absolut nimic.

Many of the companies previewing HomeKit products in recent months are likely to be among the roughly five companies sources say will make announcements early next week. We’ll also see more of what’s in store for HomeKit at Apple’s Worldwide Developer Conference, which starts only days after the announcements on June 8. The timing of HomeKit announcements so close to WWDC suggests that Apple did not have adequate keynote time to accommodate third-party demos of the accessories, but wanted to let them receive attention anyway.

Interesant este ca aceste produse nu vor fi prezente in keynote-ul de deschidere al WWDC 2015, care va avea loc pe 8 iunie si in care vom vedea iOS 9, produsele urmand a fi prezentate dezvoltatorilor participanti la sesiunile WWDC 2015. Se pare ca Apple nu a dorit sa aduca foarte mult in atentie accesoriile HomeKit in momentul de fata, din cauza faptului ca serviciul este departe de a fi pregatit, asa ca nu va asteptati la nimic pentru 8 iunie.

Pentru o mai buna interconectare dintre HomeKit si iDevice-uri, compania Apple a dezvoltat o aplicatie numita iOS 9 Home, insa nici ea nu isi va face aparitia la WWDC 2015, ci probabil va fi lansata spre sfarsitul anului.