Tesla Model S poate fi controlata cu Apple Watch

Tesla produce unele dintre cele mai interesante masini existente in momentul de fata, ele functionand in totalitate in baza energiei electrice, avand motoare atat de puternice incat pot accelera de la 0 la 100KM in doar 3 secunde. In clipul video de mai sus vedem o masina Tesla Model S care este controlata folosind un Apple Watch al companiei Apple si o aplicatie numita Remote S, o multitudine de functii ale automobilului putand fi controlate direct de la incheietura.

Blocarea sau deblocarea usilor, nivelul de incarcare al energiei, autonomia de rulare, deschiderea trapei, controlarea completa a sistemului de climatizare, a claxonului, a farurilor, a sistemului de incarcare, plus alte cateva lucruri interesante. Toate aceste functii sunt indeplinite folosind aplicatia pentru Apple Watch, dar la baza sta accesul oferit de catre Tesla la sistemul de operare care controleaza masinile sale.

Desi ideea in sine este grozava pentru detinatorii de masini Tesla, in realitate aplicatiile pentru smartwatch-uri care controleaza masini nu sunt chiar atat de rare, dupa cum am vazut deja in lunile trecute. Cei de la Audi au fost printre primii care au contractat dezvoltarea unui smartwatch pentru propriile masini de lux, insa nu vor fi singurii care vor oferi asemenea functii pentru viitorii clienti.

Producatorul de automobile BMW lucreaza de cateva luni la o aplicatie pentru Apple Watch care permite controlarea anumitor functii ale masinilor, o versiunea a sa fiind lansata in App Store cu functionalitate limitata pentru inceput. In ciuda acestui lucru, avand in vedere ca smartwatch-urile, in special Apple Watch, devin din ce in ce mai atractive, tot mai multi producatori vor oferi metode de control al masinilor prin ceasuri.