Apple confirma Apple TV ca hub pentru HomeKit

Apple HomekitApple a publicat astazi un document de suport prin care confirma faptul ca Apple TV este un hub pentru HomeKit, produsul celor din Cupertino permitand conectarea gadge-urilor inteligente din case in vederea controlarii. Mai exact, utilizatorii se pot controla la Apple TV folosind aplicatii dedicate si pot controla gadget-urile compatibile cu HomeKit inclusiv cand nu sunt acasa, asistentul Siri putand fi deasemenea utilizat pentru control.

Apple TV este necesar persoanelor care doresc sa controleze accesoriile HomeKit prin intermedul unei conexiuni de internet, produsul fiind cel prin care se face interconectarea dintre gadge-uri prin iDevice-uri. Conform Apple, numai Apple TV 3 sau viitoarele versiuni care ruleaza iOS 7 sau un software mai nou sunt compatibile cu acest sistem de control al HomeKit, deci Apple TV 2G este exclus.

If you have an Apple TV (3rd generation or later) with software version 7.0 or later, you can control your HomeKit-enabled accessories when you’re away from home using your iOS device. Sign in with the same Apple ID on your iOS device and Apple TV, and you’ll be able to use Siri commands to remotely control your accessories.

Separat de oferirea acestor informatii, compania Apple listeaza si actualele gadget-uri compatibile cu sistemul HomeKit in baza API-urilor puse de catre ea la dispozitia dezvoltatorilor, astfel ca ar trebui sa gasiti rapid ceva ce va intereseaza. Apple explica in documentul sau chiar si modalitatile prin care poate fi configurat HomeKit in casa si cum pot fi utilizate aplicatiile pentru controlarea accesoriilor compatibile.

Fiecare dintre accesoriile HomeKit are nevoie de o aplicatie speciala pentru controlare, insa partea interesanta este ca Siri le poate controla pe toate fara aplicatii daca introducem codul dispozitivelor in aplicatii. Apple explica deasemenea care dispozitive pot fi controlate cand iDevice-urile sunt blocate si care pot fi controlate doar cand iDevice-urile sunt deblocate, astfel ca aveti totul la indemana, inclusiv comenzile ce trebuie rulate prin Siri.

Avand in vedere ca primele dispozitive HomeKit incep sa apara pe piata, era normal ca Apple sa creeze aceasta pagina si sa ofere atat de multe detalii pentru noul sau sistem.