Apple Maps ajunge pe web

Apple Maps WebApple Maps va fi lansat intr-o versiune web in perioada urmatoare, compania Apple fiind hotarata sa aduca serviciul sau de geolocalizare pe orice platforme care au un browser web si sunt capabile sa il acceseze. Cei din Cupertino angajeaza in momentul de fata oameni specializati pe dezvoltarea de website-uri care sa permita accesarea datelor disponibile in sistemele de geolocalizare, astfel ca Google Maps va avea un nou competitor in Apple Maps in curand.

Apple ofera deja posibilitatea de a accesa Apple Maps de pe Mac-uri cu o aplicatie dedicata, insa aducerea serviciului pe web va permite accesarea sa de pe orice fel de PC-uri sau terminale mobile prin browsere. In aceasta idee, Apple Maps va deveni accesibil si de pe Android, Windows Phone, Blackberry sau Windows, utilizatorii din lumea intreaga putandu-se juca cu Apple Maps daca doresc intr-adevar acest lucru.

As a web developer working on Maps, your primary responsibility will be client side web development for maps-related experiences. This role requires a deep knowledge of the JavaScript language, plus a solid understanding of the performance and compatibility issues that arise when delivering a cross-platform web solution. A solid testing background will be a huge asset in this role, whether you have experience writing unit tests, setting up regression test suites, or working in a test-driven development environment.

Pracit un website precum maps.apple.com ar putea deveni accesibil pentru a incarca Apple Maps pentru orice persoane dornice, insa asta dupa ce Apple va reusi sa isi dezvolte infrastructura pentru produsul sau. Nimeni nu stie cand anume ar putea fi lansat acest serviciu, sau daca el va fi lansat, compania Apple avand obiceiul de a dezvolta diverse produse care nu ajung pe piata.

Acestea fiind spuse, ce parere aveti despre posibilitatea de a utiliza Apple Maps printr-un browser web ?