iOS 8.3 vs iOS 9 – comparatia noutatilor

iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 15iOS 9 aduce o serie destul de diversificata de noutati pentru osesorii de iDevice-uri in comparatie cu iOS 8.3 sau iOS 8.4, compania Apple incercand sa ne dea senzatia ca avem parte de o schimbare importanta. Modificarile oferite de catre cei din Cupertino nu sunt totusi colosale de la o versiune a sistemului de operare la alta, iar in articolul dedicat comparatiei fonturilor iOS 8.3 si iOS 9 ati vazut deja o parte din ceea ce veti gasi dupa instalarea iOS 9.

Acum va prezint si o comparatie intre noutatile pe care le veti observa in utilizarea de zi cu zi a iOS 9 si iOS 8.3, majoritatea schimbarilor nefiind prezentate de catre compania Apple pe scena WWDC 2015 in cursul serii trecute.

Chiar si asa, unele dintre ele vor fi cu siguranta apreciate de catre utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri, iar asta pentru ca vorbim despre anumite functii care sunt cerute de ani de zile de catre utilizatori.

V-am spus deja ca Apple a furat unele functii ale iOS 9 de la competitorii sai, astfel ca acum ramane sa va dati cu parerea in legatura cu oportunitatea implelementarii unora dintre functiile pe care le vom avea disponibile din toamna.

iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 1
In iOS 9 compania Apple are un meniu de cautare cu sugestii de contacte si aplicatii pe care le putem apela sau instala in terminale.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 2
Acum chiar daca Siri este dezactivat, avem posibilitatea de a alege nu doar limba in care vorbim cu asistentul personal, ci si tipul de voce pe care el il are.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 3
In iOS 9 interfata Siri a fost modificata de catre compania Apple, pornind de la background-ul vizibil la accesarea asistentului si pana la osciloscopul care ne arata ca asistentul ne asculta vocea.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 4
Dupa cum v-am spus deja intr-un articol anterior, noul meniu pentru Baterie are sistemul cu Mod de Consum Redus, Low Power Mode, dar si optiunea de a vedea ce aplicatii consuma baterie in ecranul principal.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 5
Pentru Safari in iOS 9 compania Apple a implementat un nou sistem pentru Reading List, acesta permitand o alegere mult mai usoara a marimii fontului si a altor opituni de afisare a textelor.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 6
In aplicatia Camera din iOS 9 compania Apple afiseaza numarul de cadre pe secunda la care inregistram clipurile video, butoanele pentru HDR, flash LED sau temporizator fiind modificate.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 7
In aplicatia Configurari din iOS 9 compania Apple ne permite sa alegem rezolutia video pentru inregistrarea clipurilor video si numarul de cadre pe secunda.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 8
Pentru aplicatia Apple Maps a iOS 9 compania Apple afiseaza intr-un mod complet diferit informatiile privind locatiile, iar in anumite tari exista posibilitatea de a filtra localuri, monumente si multe altele.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 11
In aplicatia Contacte a iOS 9 compania Apple ne afiseaza in locul numarului de telefon poza de profil a contactului setat de catre noi.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 12
Pentru sistemul de notificari compania Apple afiseaza nativ notificarile in functie de ora primirii si nu le mai grupeaza pe fiecare aplicatie in parte, desi aceasta optiune este disponibila in aplicatia Settings, Configurari.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 14
Pentru reteaua celulara de date, avem acum in aplicatia Configurari a iOS 9 noi optiuni pentru setarea APN-urilor, impreuna cu sectiuni pentru aplicatiile SIM sau PIN pentru SIM.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 15
Pentru aplicatia Muzica a iOS 9 compania Apple are o interfata simplificata in meniul Configurari, Settings.
iOS 8.3 vs iOS 9 comparatie 16
In final aplicatia Notite, Notes, a iOS 9 are o multitudine de functii noi de formatare si editare a textelor, toate fiind indisponibile in iOS 8.