Apple Music vs Spotify vs Google Play Music – comparatie detaliata

Apple Music este primul serviciu de streaming audio adevarat lansat de catre compania Apple, el fiind prezentat luni in cadrul WWDC 2015, lansarea oficiala urmand a avea loc pe data de 30 iunie impreuna cu iOS 8.4 si noua aplicatie Muzica.

Apple Music a fost primit cu reactii mixte din partea competitorilor Spotify, Pandora sau Rdio, iar acest lucru este perfect normal avand in vedere ca pietele accesate de catre Apple nu mai lasa, de obicei, loc si pentru competitori.
Apple Music vs Spotify vs Google Music vs Rdio

In aceasta idee, mai sus avem o comparatie facuta intre Apple Music, Spotify, Rdio, si Google Play Music pentru a ne face o idee in legatura cu ceea ce primesc americanii, deoarece in Romania noi nu beneficiem de asemenea servicii inca.

Apple Music are preturi identice cu Spotify, Rdio sau Google Play Music, diferenta fata de Spotify fiind ca ofera doar 3 luni de utilizare gratuita, diferenta fara de Rdio fiind ca nu are un abonament mai ieftin decat cel de baza.

Toate cele patru servicii ofera acces la peste 30 de milioane de melodii disponibile in arhivele lor multimedia, insa cei de la Rdio au contracte incheiate cu mai multe case de discuri, astfel ca au cu 2 milioane de melodii in plus.

Apple Music face streaming la 256 kbps, probabil AAC, in timp ce competitorii sai fac la 320 kbps, cel mai probabil MP3, formatul ales de catre compania Apple fiind considerat de catre multa lume ca avand o calitate mai buna.

Apple Music, Spotify si Google Music ofera posibilitatea de a vizualiza clipuri video, toate cele 4 servicii au continut exclusiv, playlist-uri editate de catre oameni, optiunea de a asculta melodii offline, doar Apple si Google oferind spatiu de stocare online.

Apple Music nu are functii sociale, dar are un serviciu Connect care permite urmarirea noutatilor oferite de catre artisti, are aplicatii pentru iOS, Android, Windows si Mac, sau cel putin va avea, doar Spotify avand una suplimentara pentru Linux, iar impreuna cu Rdio are si una pentru Windows Phone.

Privind lucrurile la “rece”, marele punct de diferentiere dintre Apple Music si serviciile competitoare va fi Beats 1, radio-ul creat special pentru utilizatori.