Apple Music – iata ce format audio vor avea melodiile ascultate

Apple Music iTunes Match streamingApple Music este gandit pentru a functiona intr-un mod similar cu iTunes Match in ceea ce priveste redarea stream-ului audio, astfel ca utilizatorii vor putea asculta muzica la 256 KBPS. Atat ofera si iTunes Match, insa calitatea est emai slaba decat cea de 320 KBPS oferita de catre Beats Music sau Spotify, cei de la Tidal oferind optiunea de a asculta muzica la o calitate si mai buna direct din terminalele noastre mobile.

Desi Beats Music reda muzica mult mai clar pentru clientii sai si in cazul descarcarii oferea melodiile la o calitate si mai buna, cei de la Apple au o alta abordare a “problemei”, astfel ca vor folosi tehnologia disponibila pentru iTunes Match.

Avand in vedere ca pentru multi utilizatori calitatea stream-ului este foarte importanta, va fi interesant de vazut cum va fi privit Apple Music in conditiile in care melodiile nu vor fi redate la fel de clar precum la competitori.

Apple Music will be at 256 kbps. In comparison, Beats Music uses a 320 kbps bitrate, as does Spotify, while Tidal offers a high-bitrate option.

In momentul de fata iTunes Match reda sunetele audio in format 256kbps AAC, deci persoanele care erau abonate ale acestui serviciu nu vor simti vreo diferenta daca vor decide sa incerce Apple Music si e probabil ca nici cei care foloseau iTunes Radio sa nu vada vreo diferenta.

 

Avand in vedere ca majoritatea melodiilor vandute de catre Apple prin intermediul iTunes Store au 256 kbps, era clar ca nu vom avea ceva diferit in Apple Music, insa partea interesanta este ca solutia Apple este mai buna decat cea a Spotify, oferind melodii care sunt redate mai clar si ocupa mai putin spatiu in terminale.