iOS 9 si numele de operator – cum il faci sa reapara

iOS 9 nume operator iPhone iPadiOS 9, sau mai bine zis iOS 9 beta 1, are o mica problema cu afisarea numelui operatorului la a carui retea de telefonie mobila sunteti conectati, iar daca v-ati uitat la imaginile publicate de catre mine ieri, atunci ati observati ca in unele aparea denumirea iPhone in locul Orange. Pentru ca folosesc reteaua Orange, ar fi trebuit sa vedeti denumirea Orange in dreptul operatorului de telefonie mobila, insa iOS 9 s-a gandir ca ar fi ideal sa puna el ce vrea acolo.

In mare problema nu ar trebui sa fie deranjanta, asta daca nu va intereseaza sa stiti la ce operator de telefonie mobila sunteti conectati sau daca aveti o conexiune celulara activa sau nu, indicativul conexiunii nefiind afisat.

Daca totusi va pasa de aceste lucruri, ei bine exista doua metode foarte simple prin care puteti rezolva problema foarte rapid, ea urmand a fi cu siguranta rezolvata in iOS 9 beta 2, asta mai ales ca foarte multe persoane nici macar nu au intalnit-o vreodata.

Pentru a rezolva problema operatorului de telefonie in iOS 9 beta 1 trebuie sa :

  1. Fie faceti o resetare a setarilor de retea, cu stergerea parolelor pentru conturile Wi-Fi, din Configurari > General > Resetare > Resetare setari retea, Settings > General > Reset > Reset Network Settings;
  2. Fie mergeti in meniul Accessibility, Accesibilitate, activati optiunea Text aldin, lasati terminalul sa faca respring, apoi dezactivati optiunea.

Fiecare dintre cele doua actiuni are exact acelasi efect si dupa respring sau repornire veti vedea din nou operatorul la a carui retea sunteti conectati.