iOS 9 permite instalarea automata a actualizarilor software

iOS 9 instalare automataiOS 9 permite instalarea automata a actualizarilor software, angajatii Apple explicand in cursul acestei zile modalitatea prin care sistemul de operare pentru iDevice-uri, cat si OS X El Capitan vor instala cele mai recente actualizari.

In imaginea alaturata aveti o demonstratie a modului in care va arata alerta din iOS 9 care ne va permite sa selectam instalarea ulterioara a unei actualizari software, OTA UPDATE, optiunea Install Later fiind cea care efectueaza instalarea la o data ulterioara.

In OS X El Capitan utilizatorii vor avea posibilitatea de a alege ca instalarea sa se faca pe parcursul noptii, compania Apple alegand o perioada intre orele 02:00 si 05:00 pentru a instala automat actualizarile, presupunand ca atunci utilizatorii nu isi folosesc Mac-urile.

Desi in iOS 9 nu exista detalii cu privire la mecanismul de actualizare software automata si nici optiuni similare, se pare ca ideea va fi asemanatoare, iOS-ul actualizandu-se automat peste noate, daca utilizatorul nu isi va folosi terminalul atunci.

We’re also changing the way software updates are presented to the user. Users will be given a choice to install right now, or later at night when they might not need access to devices. So we think this is going to keep pushing users to update quickly, and will allow you to keep focusing your energies on the latest version of iOS.

Utilizatorii vor trebui sa selecteze manual optiunea de instalare automata la o data ulterioara, iar daca atunci actualizarea pentru iOS 9 sau OS X El Capitan nu va putea fi facuta, atunci un nou mesaj de alerta va fi afisat pentru repetarea procesului.

Apple are mari probleme in a convinge utilizatorii sa instaleze iOS 8, rata de adoptie fiind mai mica decat in cazul iOS 7, astfel ca aceasta metoda de actualizare automata a fost conceputa in ideea de a le aminti constant utilizatorilor sa-si instaleze actualizarile software.

Combinand sistemul cu faptul ca iOS 9 va avea o marime de doar 1.3 GB pentru actualizare software, OTA Update, in loc de 4.6 GB cat cerea iOS 8, avem drept rezultat o posibila rata de adoptie mare pentru iOS 9.