Analistii americani cer inlocuirea lui Tim Cook

Reed hastings2014 a fost cel mai bun an pentru compania Apple din toate punctele de vedere, cu o multitudine de produse noi lansate, cu recorduri de vanzari si incasari, insa aceaste lucruri nu i-au convins pe jurnalisti de capacitatea lui Tim Cook de a conduce compania.

Analistii americani cer inlocuirea lui Tim Cook, considerand ca Apple nu mai inoveaza sub conducerea, lucru pe care foarte multa lume il tot spune in ultima perioada, iar daca ne uitam la toate produsele Apple lansate in ultimii ani, am putea spune ca acest lucru este destul de adevarat.

Ca si inlocuitor pentru Tim Cook analistii americani il propun pe Reed Hasting, actualul CEO al binecunoscutului serviciu de video la cerere, Netflix, el fiind laudat pentru inovatiile aduse in segmentul de piata in care activeaza compania sa.

Nemultumirea unor analisti are la baza faptul ca Apple nu a reusit sa lanseze un serviciu de streaming TV inca si acest lucru este privit ca un esec pentru ei, asta deoarece in mintea unora Apple TV ar conta mai mult decat iPhone, iPad sau Mac la un loc.

Since Cook became CEO, Apple has failed to innovate — while Hastings has demonstrated the unusual ability to rethink Netflix’s entire business model and add the new capabilities required to execute the change. That is the kind of leadership that Apple needs now. And if Hastings became CEO, Cook could do what he does best — making the trains run on time.

Este adevarat ca Apple nu a mai lansat produse inovatoare pe fata, insa este in acelasi timp adevarat ca Apple a ramas din multe puncte de vedere inaintea competitorilor sai cu produsele pe care le-a lansat, iar cifrele de vanzari demonstreaza acest lucru.

iPhone 6, iPhone 6 Plus, MacBook 12 inch sau Apple Watch nu sunt produse revolutionare, insa sunt produse mai bune decat cele ale competitorilor, din anumite puncte de vedere, iar atat timp cat Apple face extrem de multi bani, nimeni nu ii poate reprosa nimic lui Tim Cook, cu atat mai putin faptul ca nu a lansat un serviciu de streaming TV de care extrem de putini oameni au nevoie.